S ciljem da promoviše koncept socijalnog preduzetništva, socijalna preduzeća i njihove proizvode i usluge, Smart kolektiv je razvio i sproveo komunikacijsku strategiju SENS mreže,  koja podrazumeva novi vizuelni identitet, strategiju komunikacije na društvenim mrežama, celokupan sadržaj i produkciju  sajta www.sens.rs. Ovaj sajt sadrži prezentacije socijalnih preduzeća – članica SENS mreže, animaciju o socijalnom preduzetništvu koja ima preko 88000 pregleda na youtube kanalu i mnoge druge korisne sadržaje za promociju, edukaciju i umrežavanje na temu socijalnog preduzetništva u Srbiji.

Socijalno preduzetništvo

Socijalno preduzetništvo

SENS mrežu je 2011. godine osnovala Grupa 484 uz podršku italijanske UniCredit fondacije, koja ima dugu tradiciju finansiranja i pomaganja sektora socijalnog preduzetništva širom Jugoistočne Evrope. SENS danas okuplja 30 članica iz cele Srbije, u koje se ubrajaju udruženja građana, preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju osoba sa invaliditetom, društva sa ograničenom odgovornošću i zadruge. SENS je posvećen razvoju snažne i održive socijalne ekonomije u Srbiji. Mreža nastoji da članicama obezbedi edukaciju, stručne savete i promociju u svim fazama pokretanja i vođenja biznisa. Udruživanjem i deljenjem znanja i iskustava socijalna preduzeća postaju jača, vidljivija i uticajnija.

Kako bi SENS mogao da ostvari svoje ciljeve i razvija svoje aktivnosti, organizacija Smart kolektiv je tokom 2012. godine radila na unapređenju razvoja kanala komunikacije mreže. www.sens.rs  je napravljen kako bi informisao širu javnost o socijalnom preduzetništvu i podigao svest o značaju ove vrste poslovanja. Posetioci će na sajtu pronaći rečnik socijalnog preduzetništva, stručne publikacije, istraživanja i korisne linkove koji se bave socijalnom ekonomijom, kao i novosti na ovu temu iz Srbije, regiona i sveta. Pored edukativne funkcije, www.sens.rs promoviše svoje članice potencijalnim kupcima i korisnicima. Kroz novi sajt članice mogu da se informišu o aktuelnostima, saznaju najnovije informacije o konkursima, kao i mogućnostima razvoja u ovom polju delovanja.