Klijent: CARE NWB Balkan
Period implementacije: 2009-
Cilj kampanje: Promocija vršnjačkih edukativnih radionica kroz koje se neposredno utiče na stavove i informisanost mladih muškaraca o rodnim ulogama, reproduktivnom zdravlju i zdravim stilovima života u cilju smanjivanja rodno-zasnovanog nasilja na Balkanu.
Ciljna grupa: Mladići uzrasta 13-19 godina sa teritorije BiH, Hrvatske, Kosova i Srbije.
Kreativni tim: Nadežda Milenković, Bojana Lazić, Minja Bogavac, Vjeko Sumic

Specifičnost Budi muško kampanje je visok nivo participativnost tokom razvoja i implementacije kampanje – predstavnici ciljne grupe učestvovali su u svim fazama osmišljavanja kao naši saradnici. Mladići koji su prošli edukativne radionice formirali su Budi muško klubove (BMK) u okviru škola i gradova u kojima žive, preko kojih su organizovali različite zabavne i edukativne aktivnosti za svoje vršnjake. Zahvaljujući atraktivnosti sadržaja kampanje Budi muško brend je vrlo brzo postao prepoznatljiv i popularan među ciljnom grupom u celom regionu. Pored aktivnosti klubova, poruke kampanje prenose se i putem velikog broja umreženih profila na društvenim mrežama, ali i kroz pesme, video virale, filmove, pozorišne predstave i razne street art forme, čija je najveća vrednost upravo u tome što ih kreiraju predstavnici ciljne grupe.

Budi musko poster

Budi musko poster

Od 5 Budi muško klubova u 2009 godini, BMK je prerastao u pokret koji danas okuplja preko 90 klubova i 5000 mladića u BiH, Hrvatskoj, Kosovu i Srbiji. U periodu 2009-2013, realizovano je preko 700 aktivnosti u okviru kampanje u kojima je učestvovalo preko 14000 mladih ljudi. Budi muško kampanja je 2012. godine proglašena od strane Drustva Srbije za odnose sa javnošću za najbolju kampanju u kategoriji „Javni i neprofitni sektor“

Donatori: Norwegian Ministry of Foreign Affairs (proveriti)
Partneri: CARE NWB, Young Men Initiative, Centar E (Beograd), Status M (Zagreb), Perpetuum Mobile (Banja Luka), XY Asocijacija (Sarajevo), Peer educators Network (Priština), Sinergija (Kosovska Mitrovica), Altruist (Mostar), Promundo (Brazil).