Smart kolektiv je 2008. godine inicirao osnivanje Foruma za odgovorno poslovanje Srbije, mreže vodećih kompanija posvećenih društveno odgovornom poslovanju. Forum promoviše koncept društveno odgovornog poslovanja, okuplja kompanije posvećene ovom konceptu i motiviše druge kompanija da društveno odgovorne prakse uključe u svakodnevno poslovanje. Forum, takođe, povezuje lidere iz poslovnog sektora s predstavnicima državnih institucija, neprofitnih organizacija i drugih zainteresovanih strana i inicira konstruktivni međusektorski dijalog i podsticanje zajedničkog doprinosa održivom razvoju društva.

Od kada je osnovan u 2008. godini, Forum za odgovorno poslovanje Srbije okuplja sve veći broj  kompanija posvećenih razvoju društveno odgovornog poslovanja i predstavlja najrelevantnije poslovno udruženje u Srbiji koja se bavi promocijom ove teme.     

Forum za odgovorno poslovanje je mreža vodećih kompanija koje doprinose razvoju zajednice, podstičući razvoj društveno odgovornog poslovanja i uspostavljanje trajnih i stabilnih društveno odgovornih praksi u poslovnom sektoru. Forum predstavlja platformu koja povezuje lidere iz poslovnog sveta s predstavnicima drugih delova društva, podstičući time međusektorski dijalog, saradnju i razmenu dobrih iskustava. Čvrsto verujući da je odgovornost neodvojiv deo svakodnevnog poslovanja, članice Foruma za odgovorno poslovanje razvijaju praktična i održiva rešenja na sva četiri polja koja čine stubove društveno odgovornog poslovanja: lokalna zajednica, životna sredina, radno okruženje i tržište. Forum za odgovorno poslovanje Srbije je nacionalni partner vodećih svetskih CSR udruženja – CSR Europe, CSR360 GPN, International Business Leaders Forum. Smart kolektiv kao administrator Foruma obezbeđuje funkcionisanje mreže, sprovođenje plana aktivnosti koje usvajaju članice, realizuje konkretne projekte i brine se o prisustvu Foruma u javnosti.    

Za više informacija posetite sajt www.odgovornoposlovanje.rs.