Treći ciklus edukativnog programa „CSR praksa“ koji ima za cilj da upozna mlade sa konceptom društveno odgovornog poslovanja i održivog razvoja uspešno je završen. Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv pokrenuli su ovaj program kako bi omogućili studentima i diplomcima da steknu dodatno obrazovanje iz oblasti tema koje su izuzetno aktuelne u domenu poslovanja, a istovremeno ključne za društvo i planetu. Učesnici ovogodišnjeg programa imali su priliku da tokom oktobra i novembra prisustvuju na 14 onlajn predavanja i radionica koje su držali eksperti iz oblasti održivosti iz kompanija koje su članice Foruma za odgovorno poslovanje. Ove godine su program podržali: A1 Srbija, Bosis, Coca-Cola HBC Srbija, Delta holding, Elixir Group, Erste Banka, Gecić law, Lidl Srbija, Nelt, Nordeus, OTP banka Srbija.

Selekcijom prijava, izabrano je 20 studenata i diplomaca iz različitih sfera interesovanja: prava, ekonomije, novinarstva, arhitekture, biotehnologije, a koje sve povezuje briga o zajednici i želja za pozitivnom promenom. Nakon mesec dana programa, njih 17 je uspelo da uspešno završi edukativni deo programa, a najbolji od njih dobiće priliku da dobiju praktično iskustvo u vidu radne prakse u okviru kancelarije Foruma. 

Utisci učesnika programa su ponovo bili veoma pozitivni. Prilike za usvajanje novih znanja koja nisu dobili tokom formalnog obrazovanja i upoznavanje sa konceptom održivosti kroz primere održivih praksi i projekata kompanija isticali su kao najveću vrednost programa. 

Organizujući ovaj program, Forum za odgovorno poslovanje želi da pruži dodatno obrazovanje za teme koje se tiču održivosti u poslovanju i da mlade ljude koji tek ulaze na tržište rada upozna sa  savremenim načinom poslovanja i pravcem u kojem će ono morati da se razvija.