Već tri sesije su održane i još tri su najavljene u okviru moderiranog talk-show programa „Smart Impact Talks“ koji inspiriše mlade ljude preduzetničkim pričama dajući im uvid u iskustva uspešnih kompanija.

Sa idejom da mladima koji su zainteresovani za pokretanje ili vođenje biznisa omogući uvid u iskustva uspešnih preduzeća, Smart Kolektiv je pokrenuo serijal onlajn događaja pod nazivom “Smart Impact Talks”. Do sada su održane tri sesije koje su bile posvećene etičkim proizvodima, zelenim i pametnim tehnologijama i u saradnji sa „Social Impact Award“, upoznavanju sa preduzetnicima i inovatorima širom Evrope. Naredne sesije biće posveće ženama preduzetnicama, kreiranju tehnoloških rešenja sa ciljem ostvarivanja pozitivnog društvenog uticaja – “Tech for good” i upoznavanju sa još jednim programom koji podstiče pokretanje biznisa – RISE.

Červrta sesija na temu „Žensko preduzetništvo“ održava se u sredu, 11. maja, na kojoj ćemo sa sjajnim preduzetnicama razgovarati o izazovima i usponima na putu do uspešnog biznisa kakav danas vode. Čućemo sasvim različite priče, od uspešnog preduzeća izgrađenog na temelju ne baš obećavajućih ideja, preko nesvakidašnje muzičke škole za decu i odrasle, do priče o preduzetnici čija građevinska firma se probila na inostrano tržište. Gošće su: Vesna Radić i Ana Rančić (Eva Music), Jelena Damnjanović (Apokrifi) i Vera Stevanović (Ludus), a razgovor će moderirati Sonja Dakić – Živi Radi Voli. Prijave se vrše putem formulara – https://forms.gle/TEYD1YTNZxDVFtvg8

Ovde možete da pogledate video snimke sa prve tri sesije:

 

 

 

“Smart Impact Talks” predstavlja seriju od šest onlajn događaja u trajanju od po 90 minuta, tokom kojih gosti, preduzetnici/e i inovatori/ke, kroz format moderiranog talk show-a dele sa učesnicima svoje preduzetničko iskustvo, uspehe, neuspehe i lekcije naučene na tom putu. Onlajn serijal “Smart Impact Talks” realizuje se sa ciljem da zainteresovanim mladim preduzetnicama/ima, kao i onima koji žele da saznaju kako je to biti u preduzetničkim cipelama, predstavimo inspirativne i inovativne biznise koji posluju u našoj zemlji i zajedno sa učesnicima otvorimo razgovor na temu kako pokrenuti i razviti svoje preduzeće.

“Smart Impact Talks” možete pratiti uživo i uključiti se kroz komentare ili pitanja na našoj Facebook stranici i YouTube kanalu, na kom će snimci biti dostupni i nakon događaja.

 

Informacije u datumima narednih sesija biće objavljene uskoro.

“Smart Impact Talks” realizuje se u okviru Programa za održive ideje. Program za održive ideje se sprovodi uz podršku U.S. Embassy Belgrade i deo je petogodišnje strategije i programa Smart Impakt Fond – Fond za razvoj održive ekonomije.