U četvrtak, 23. juna, u prostorijama Smart kolektiva, održan je masterklas na temu “Making the space – making the difference”. 

Masteklas je održao Dejan Turk, CEO A1 Srbija i A1 Slovenija i predsednik Foruma za odgovorno poslovanje, koji je sa prisutnim alumnistima i učesnicima programa podrške Smart kolektiva podelio brojna iskustva iz svoje bogate karijere. Učesnici masterklasa su imali ekskluzivnu priliku da od izvršnog direktora ove velike kompanije čuju na koji način se prevazilaze izazovi koji se javljaju sa uvođenjem promena i zašto su promene unutar kompanija važne u svetu koji se neprestano menja. Ističući vrednost koju zaposleni donose firmama, G. Turk se osvrnuo na važnost prepoznavanja kvalitetnih ljudi, ali i na to kako zadržati osobenost i time graditi svoj brend.  

Ovo je treći od pet masterklas događaja na kojima vrhunski stručnjaci, top level menadžeri i osnivači uspešnih preduzeća u Srbiji prenose savete i iskustva iz svoje bogate poslovne prakse. Ovi događaji su namenjeni mikro, malim i srednjim preduzećima sa pozitivnim društvenim uticajem, učesnicima aktuelnih i prethodnih programa Smart kolektiva. 

Masterklas događaji organizuju se uz podršku Fondacije za otvoreno društvo Srbija, a u okviru projekta Razvoj održive ekonomije.