Šesta radionica Programa za održive ideje na temu Pitch i javni nastup održana je 2. juna u prostorijama Smart kolektiva. Ovim događajem ujedno smo i zatvorili radioničarski deo ovog programa i priveli kraju druženje sa našim učesnicima koji su tokom prethodna četiri meseca radili na razvoju svojih sjajnih biznis ideja.  

Radionicu je vodila naša dugogodišnja saradnica i biznis konsultantkinja Sonja Dakić koja je timovima pomogla da se pripreme za javni nastup i prezentaciju svojih ideja na Forumu Socijalnih Inovacija 15. juna u Beogradu. Deset mladih timova koji su u prethodnom periodu vredno radili na razvoju svojih preduzeća i unapređenju pozitivnog uticaja koji ona ostvaruju, imaće priliku da se predstave se stručnom žiriju, a dva tima sa najvećim potencijalom za rast biće nagrađena novčanom podrškom! Registrujte se za učešće na Forumu socijalnih inovacija do 10. juna popunjavanjem onlajn formulara na OVOM LINKU 

Ova radionica deo je našeg inkubacionog programa namenjenog start-apovima sa društvenim i /ili ekološkim uticajem i poslednja je od šest radionica koje imaju za cilj da pomognu mladim preduzetnicima da unaprede i razviju svoje inovativne ideje. Na programu učestvuju mladi pokretači 10 odabranih preduzeća koja doprinose rešavanju različitih problema u zajednici – Upoznajte 10 inovativnih ideja učesnika Programa za održive ideje!  

Program za održive ideje je program za mlade lidere/ke koji razvijaju preduzetnička i inovativna rešenja za lokalne društvene i/ili ekološke izazove. Kroz besplatni program podrške, 10 mladih start-ap preduzeća, zajedno sa timom iskusnih biznis mentora i eksperata,  radi na sticanju znanja i veština koja će im pomoći da unaprede svoju biznis ideju. Program za održive ideje sprovodi se uz podršku Ambasade SAD u Beogradu i deo je petogodišnje strategije i programa Smart Impakt Fonda – Fonda za razvoj održive ekonomije. Fond nastoji da pruži dugoročnu stručnu i finansijsku podršku socijalnim preduzećima u različitim fazama razvoja i da na taj način doprinese razvoju ekonomije sa pozitivnim društvenim uticajem. Program će do 2024.godine investirati oko pola miliona evra u inicijative i preduzeća koja doprinose održivim i pozitivnim promenama u svojim zajednicama.     

Smart Impakt Fond je 2019. godine pokrenuo Smart kolektiv uz podršku EFSE Entrepreneurship Academy – EFSE Preduzetnička akademija, EVPA – Evropske Asocijacije za preduzetničku filantropiju i Projekta za unapređenje okvira za davanje, koji je bio finansiran od strane USAID-a, a koji je sprovela Koalicija za dobročinstvo koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac.