Danas su otvorene registracije za najveći događaj posvećen socijalnom preduzetništvu i održivosti civilnog društva u Srbiji i regionu. Forum Socijalnih Inovacija je međunarodna konferencija posvećena podsticanju inovativnih i održivih rešenja za društvene izazove. Održava se 15. juna u Prostoru Miljenko Dereta u Beogradu i nudi uvid u trendove i najnovija dešavanja vezana za socijalno preduzetništvo, društveni uticaj, održivost civilnog sektora, impakt investicije, međusektorska partnerstva i druge mehanizme podrške socijalnim preduzećima u Srbiji i regionu Centralno-istočne Evrope.   

Učešće na događaju je besplatno, potrebno je da se registrujete do 10. juna popunjavanjem onlajn formulara OVDE! Ažurirano 10. juna: Rok za registraciju produžen je do 13. juna, do 14 č.

Konferencija je osnovana 2014. godine, u sklopu širih napora Smart Kolektiva da promoviše socijalno preduzetništvo kao sredstvo za društvene i ekonomske promene. Forum je do sada posetilo više od 800 lidera iz civilnog, privatnog i javnog sektora, a učestvovalo je više od 150 govornika iz 16 zemalja. 

Ostavljajući polako pandemiju za sobom, želimo da ujedinimo ideje i energiju socijalnih preduzeća, investitora i državnih inicijativa i stvorimo prostor za još veći uticaj i dalji razvoj lokalnog i regionalnog ekosistema za socijalno preduzetništvo. Ovogodišnji Forum Socijalnih Inovacija zamišljen je kao platforma za diskusiju o Evropskom akcionom planu za socijalnu ekonomiju, Evropskom Green Deal-u i nedavno usvojenom Zakonu o socijalnom preduzetništvu, kao i njihovom značaju za regionalne aktere, a posebno za socijalna preduzeća. 

Forum socijalnih inovacija organizuje Smart Kolektiv uz podršku Američke ambasade, Fondacije za otvoreno društvo, Balkanskog fonda za demokratiju Nemačkog Maršalovog fonda Sjedinjenih Američkih Država i Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu. Prijatelji konferencije su Erste Bank Sparkasse, Elixir Fondacija i Coca-Cola HBC Srbija. Konferenciju su takođe podržali naši partneri Euclid Network, Erste Banka Srbija i Atlantic Grupa.