Pridružite nam se na jednom od najvećih regionalnih događaja o socijalnom preduzetništvu u 2018.

Smart kolektiv vas sa velikim zadovoljstvom poziva da učestvujete na konferenciji Forum socijalnih inovacija 2018: Budućnost ulaganja u socijalna preduzeća u Srbiji i Centralno-istočnoj Evropi. SIF2018 će biti održan 17. maja u Beogradu, u Marsh Open Space-u (Cetinjska 15).

Peti Forum socijalnih inovacija bavi se mehanizmima podrške socijalnim preduzećima – kako povećati društveni uticaj i održivost socijalnih preduzeća širom regiona Centralno-istočne Evrope. Zajedno sa vodećim međunarodnim i regionalnim stručnjacima u ovoj oblasti, socijalnim preduzetnicima i preduzetnicama, organizacijama koje pružaju podršku i socijalnim investitorima razmotrićemo brojna ključna pitanja kao što su: kako da unapredimo okvire za razvoj filantropije i ulaganja u socijalna preduzeća u Srbiji? Kako bolje podržati rastuće ekosisteme za socijalno preduzetništvo Centralno-istočnoj Evropi? Kako organizacije koje pružaju podršku i socijalni investitori u regionu mogu zajedničkim snagama i kroz saradnju da doprinesu podsticajnijem okruženju za rast socijalnih preduzeća?  Koja inovativna i održiva rešenja već postoje u regionu?

Učesnici konferencije SIF2018 će kroz razgovore sa stručnjacima, interaktivne radionice i moderirane diskusije moći da se informišu o najnovijim trendovima, razvoju socijalnog preduzetništva i investiranju u socijalna preduzeća. Tokom konferencije učesnici će imati priliku da čuju iskustva uspešnih organizacija koje podržavaju socijalna preduzeća i impakt investitora kao što su Euclid Network, Global Social Entrepreneurship Network (GSEN), Erste Bank, Finance in Motion, Reach for Change, Investment Ready Program, Social Impact Award, Social and Economic Investment Company TISE SA, ACT Grupa i drugi.

Forum socijalnih inovacija organizuje Smart kolektiv zahvaljujući podršci USAID i Programa za zapošljavanje i socijalne inovacije Evropske Unije (EASI). Konferencija se organizuje u koaliciji sa organizacijama Forum za odgovorno poslovanje, Fondacija Ana i Vlade Divac, Trag Fondacija, Fondacija Katalist, Srpski Filantropski Forum i Privredna komora Srbije. Partneri konferencije su Erste Bank, Euclid mreža i GSEN – Globalna mreža socijalnog preduzetništva. SIF je pokrenut 2014.godine kao deo šire inicijative Smart kolektiva za promociju i podsticanje socijalnog preduzetništva kao alata za društvene i ekonomske promene.

Pridružite nam se na Forumu socijalnih inovacija 2018 i povežite se sa organizacijama sličnim vašoj! Iskoristite priliku da saznate nešto novo, podelite svoja iskustva i zajedno sa nama radite na kreiranju zajedničke vizije investiranja u socijalna preduzeća u Centralno-istočnoj Evropi. Postanite deo zajednice od preko 500 lidera iz civilnog, privatnog i javnog sektora iz 16 zemalja, koji su učestvovali na SIF-u tokom prethodnih 5 godina!

Učešće na konferenciji 17.maja je besplatno, ali je broj mesta ograničen. Rezervišite svoje mesto na vreme!
Prijavite se na OVOM LINKU za učešće.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte kancelariju Smart kolektiva putem mejla office@smartkolektiv.org ili telefona: +381 11 2659 700.