Na Sajmu partnerstva 2014. godine 16 odabranih organizacija i socijalnih preduzeća koje imaju najinovativnije ideje, dobru volju, spremnost i odlučnost da saradnjom dođu do cilja predstavile su predloge za uspostavljanje partnerstava sa poslovnim sektorom koja doprinose održivosti i dugoročnijem rešavanju društvenih problema.

Učesnici Sajma partnerstva 2014: Dobra torba, Liceulice, Bioidea sapuni, Osnovna i srednja škola “9. maj”, Centar E8, Čikoš štampa, Divac HOD, Društvo za zaštitu životne sredine “Stara planina”, ONAsnaživanje, Proaktiv, Proidea, Prostor, Roditelj, Srbija u pokretu, TOK, Živimo zajedno i Biorazvoj.

sajam-2014-5jpg      sajam-2014-3

Predstavnici organizacija i socijalnih preduzeća predstavili su svoje proizvode, usluge, projekte i aktivnosti koje realizuju i pozvali kompanije na uspostavljanje saradnje i partnerstva kroz kupovinu proizvoda i usluga, grantove, sponzorstva, donacije u robi i uslugama, stručnu podršku, zajedničku promociju i drugo.

Sajam partnerstva predstavlja inovativan model povezivanja sektora i iniciranja konkretne saradnje između organizacija i kompanija. Od 2008. godine do danas, preko 90 organizacija civilnog društva, socijalnih preduzeća i ustanova imalo je priliku da više od 900 posetilaca Sajma upozna sa mogućnostima za saradnju, što je iniciralo mnoga uspešna međusektorska partnerstva.

Šesti po redu Sajam partnerstva održan je u okviru CSR Foruma 16. decembra u Narodnoj banci Srbije u organizaciji Foruma za odgovorno poslovanje Srbije i Smart kolektiva uz podršku USAID-a.

Više fotografija možete pogledati na našoj FB stranici.