Smart kolektiv je jedan od osnivača Regionalne CSR mreže organizacija iz Južne, Centralne i Istočne Evrope posvećenih društveno odgovornom poslovanju. Rad mreže usmeren je na zajedničku promociju i razvoj koncepta društveno odgovornog poslovanja i razmenu znanja i iskustava između članica iz 7 zemalja.

U okviru mreže formirana je regionalna baza primera dobre prakse društveno odgovornog poslovanja u malim i srednjim preduzećima. 

Regionalna CSR mreža pokrenuta je 2010. godine na inicijativu Organizacije Ujedinjenih Nacija za industrijski razvoj (UNIDO), i okupila je je organizacije posvećene razvoju društveno odgovornog poslovanja iz 7 zemalja Južne, Centralne i Istočne Evrope: Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Srbije i Ukrajine. Smart kolektiv bio je jedan od osnivača i kontakt organizacija za Srbiju u ovoj mreži, čiji je rad usmeren pre svega na razvoj društveno odgovornog poslovanja u malim i srednjim preduzećima, kroz različite aktivnosti kao što su: promocija koncepta, saradnja sa poslovnim udruženjima, obezbeđivanje podrške institucija i stručna i savetodavna podrška preduzećima. Cilj mreže, u skladu sa misijom UNIDO-a, je da doprinese konkurentnosti industrijskog sektora u regionu, kroz poboljšanje njegovih ekonomskih, ekoloških i socijalnih performansi. Formiranje mreže postavilo je regionalnu platformu za razmenu znanja i iskustava između organizacija članica i drugih zainteresovanih strana, a među najvažnijim rezultatima mreže je formiranje baze primera dobre prakse društveno odgovornog poslovanja u malim i srednjim preduzećima, koja sadrži primere preduzeća koja posluju u svih 7 zemalja u kojima je mreža aktivna.