S ciljem da proslavimo, promovišemo i nagradimo najuspešnije mlade preduzetnike BMS programa, 2012. godine smo organizovali dodelu nagrade BMS programa za mlade preduzetnike, uz podršku Foruma za odgovorno poslovanje i Ministarstva omladine i sporta

5 finalista takmičilo se u live finalu pred tročlanim žirijem i publikom, za 2 novčane nagrade koje je obezbedio Forum poslovnih lidera Srbije, u iznosu od 2000 i 1000 evra. 

U okviru BMS programa 7. decembra 2012. godine organizovana je dodela nagrade za najbolji i za najinovativniji biznis programa. Na dodeli nagrada pet mladih finalista (Miloš Milisavljević – Strawberry Energy, Beograd;  Jan Privizer – Svet konoplje, Novi Sad; Ana Petrović – Travel Boutique, Beograd;  Nemanja Janković – Biserna polisa , Kraljevo i  Zdravka Maksimović  – Precizlab, Novi Sad) prezentovalo je svoj biznis tročlanom žiriju u sastavu Biljana Stepanović, direktorka Business Info Group, Minja Bolesnikov, direktor Grand M doo i Vojislav Stokić, direktor Direkcije za poslove sa mikroklijentima Erste Banke. Svaki od finalista u petominutnom obraćanju predstavio je svoj biznis, nakon čega su odgovarali na pitanja članova žirija i publike.

Dobitnike nagrada proglasila je predsednica žirija, Biljana Stepanović. Nagrada za najbolji biznis programa (novčana nagrada – 2000 EUR) dodeljena je je Milošu Milisavljeviću iz „Strawberry energy“, a nagrada za najinovativniji biznis programa (novčana nagrada – 1000 EUR) Janu Privizeru koji se bavi preradom industrijske konoplje u okviru firme „Svet konoplje“. Nagradu je obezbedio Forum za odgovorno poslovanje. „Ova nagrada je važna zato što pokazuje da u Srbiji postoji neko ko na konkretan način vrednuje rad mladih preduzetnika, ne kroz priču, već kroz konkretna dela“ rekao je Jan Privizer, dok je Miloš Milisavljević  rekao da . „Uvek ima problema, ali u tim trenucima je najvažnije da vam zajednica pruži podršku. Ovakve primere je važno isticati jer pokazuju da je sve moguće.“

U zvaničnom delu programa gostima su se obratili Andrew Devenport, direktor Youth Business InternationalHoward Ockman, direktor USAID Projekta održivog lokalnog razvoja,  Andrea Brbaklić, izvršna direktorka u Erste Banci, Vesna Pavlović, načelnik Odeljenja za programe zapošljavanja, Nacionalna služba za zapošljavanje i Neven Marinović, direktor Smart kolektiva. Govornici su pozdravili mlade finaliste i istakli značaj podrške preduzetništvu mladih.