Ovaj priručnik nastao je u okviru projekta GEAR – Zelena ekonomija za razvoj regiona (Green Economy for Advanced Region), koji ima za cilj povećanje aktivnosti i uticaja organizacija civilnog društva iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Albanije u zaštiti životne sredine kroz umrežavanje, jačanje kapaciteta i promovisanje zelene ekonomije.

Cilj ovog priručnika je prikazivanje veće i šire slike zelene ekonomije i podsticanje čitalaca na kritičko razmišljanje i dalje istraživanje pojedinih tema u zavisnosti od njihovih ličnih i profesionalnih sklonosti i interesa. Ovim priručnikom daje se mali doprinos za sagledavanje potrebe stvarnog uvođenja zelene ekonomije sa margine u glavne tokove ekonomskih procesa i projekata.

Projekat finansira Evropska unija u okviru Programa podrške civilnom društvu I medijima za 2016-2017, a realizuje FORS Montenegro u partnerstvu sa organizacijama SMART Kolektiv iz Srbije, Centar za razvoj i podršku iz BiH, EKO Svest iz Severne Makedonije, EDEN Centar iz Albanije i Udruženjem Slap iz Hrvatske. Projekat kofinansira Ministartstvo zaštite životne sredine Republike Srbije.

Priručnik možete preuzeti na sledećem LINKU.