Godišnja volonterska akcija „Naš Beograd“ u organizaciji Foruma za odgovorno poslovanje održana je u subotu 25. maja po 11. put, u manje poznatoj šumi Beograda – Stepinom Lugu, gde je preko 200 volontera iz 20 kompanija i organizacija pokazalo da zajednički volonterski rad među kolegama jača solidarnost, toleranciju i osećaj odgovornosti prema zajednici.

Otvaranju su prisustvovali Nenad Nerić, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Kurt D. Donnelly, otpravnik poslova u Ambasadi SAD.

Ove godine odlučili smo se da doprinesimo lepšem i funkcionalnijem izgledu šumskog parka kroz aktivnosti na uređenju izletničkog prostora. Pored toga, organizovane su kreativne radionice sa štićenicima udruženja KEC MNRO, dok su najmlađi imali priliku da uče o ekologiji kroz ekološki program Avantura zelembaća.

Događaj se i ove godine organizuje u okviru Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansira USAID, a sprovodi Koalicija za dobročinstvo koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac a dodatno čine Trag Fondacija, Catalyst Balkans, SMART Kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.