U okviru RISE Regionalnog programa mobilnosti (Regional mobility program), organizovano je 12 studijskih putovanja po zemljama Zapadnog Balkana koje su obuhvaćene programom. Tokom poseta, mladi preduzetnici povezali su se sa svojim kolegama i iskusnim biznisima, istražili slične koncepte socijalnog preduzetništva i razmenili lekcije koje su naučili tokom RISE programa.  

Preduzetnici iz Srbije takođe su učestvovali u ovom programu koji je održan sa ciljem da pobednički timovi osnaže regionalnu perspektivu, razmene iskustva i komuniciraju sa kolegama i iskusnim biznisima.  

Grupa IZAĐI koja intenzivno radi na pokretanju prvog LGBTQ+ bara u Novom Sadu posetila je prostor Kutcha u Sarajevu. Vlasnici ovog sarajevskog kluba podelili su sa njima svoja iskustva, uvide i dali im ideje kako mogu da prošire svoje usluge i izgrade bolje odnose sa klijentima.

Pogledajte intervju sa “Izađi u bar” timom! 

 

 

Devojke iz tima Ski Easy koje razvijaju aplikaciju Mountain Ways za bolje i bezbednije snalaženje po planinama, imale su priliku da posete Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis u Nikšiću. Tokom ove posete, one su se srele sa predstavnicima različitih organizacija kao što su Ski Centar Vučje, Biciklisticki klub Perun, GSS Crne Gore i ICT Cortex od kojih su dobile izuzetno korisne savete koji će im pomoći da usavrše svoju mobilnu aplikaciju.

Pogledajte intervju sa njima! 

 

RISE – Regionalni inkubator za socijalno preduzetništvo je program podrške mladim socijalnim preduzetnicima i preduzetnicama, koji u Srbiji sprovodi organizacija Smart kolektiv od 2019. godine.  

Projekat RISE razvija i nadgleda konzorcijum koji čine Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO), GROUPE SOS Pulse, Omladinska mreža jugoistočne Evrope (SEEIN), Institut Francais i francusko-nemačka kancelarija za mlade (OFAJ), a realizuju šest lokalnih inkubatora – Smart Kolektiv (Srbija), IPC Tehnopolis (Crna Gora), ARNO (Severna Makedonija), Balkan Green Foundation ( Kosovo), Nešto više (BIH) i Yunus Social Business (Albanija). RISE sufinansiraju Francuska razvojna agencija (AFD) i Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO). Više o RISE programu.