Šest mladih timova koji već tri meseca aktivno učestvuju u Regionalnom programu za socijalno preduzetništvo – RISE, predstaviće na Demo danu 10. marta članovima i članicama žirija svoje biznis ideje za rešavanje različitih društvenih i ekoloških problema. 

Tokom 3 meseca „faze ideacije“, mladi pokretači pozitivnih promena gradili su svoju ideju od nule do biznis modela. Na tom putovanju imali su podršku eksperata i mentora, sa kojima su prošli kroz sve važne korake u pokretanju socijalnog preduzeća. Održano je ukupno osam radionica, iz šest tematskih celina, uključujući Social Business Canvas i Priprema za pitch koje je vodila Sonja Dakić, Marketing i istraživanje tržišta pod vođstvom Milice Čalije, Finansije, osnove finansijskog budžetiranja i planiranja koju je vodio Vladimir Jovanović, Odnosi sa klijentima, kanali i izvori prihoda pod mentorstvom Nede Stanković i Aktivnosti, resursi i partneri, koju je vodio Neven Marinović.  

UPOZNAJTE ŠEST MLADIH TIMOVA KOJI ĆE PREDSTAVITI SVOJE IDEJE STRUČNOM ŽIRIJU! 

Demo Dan pitch sesija biće održana 10. marta u Nordeus Hub-u. Žiri u sastavu Miloš Paunović, Nordeus fondacija, Maja Kovačević, SOS Pulse i Marija Bulat, RYCO Belgrade, imaće težak zadatak da odabere dva tima koja će dobiti dodatnu finansijsku i praktičnu podršku da u „fazi inkubacije“ sprovedu svoju ideju i unaprede razvoj svog poslovanja. Ubrzo nakon „Demo Day pitch sesije“, po dva člana svakog pobedničkog tima otputovaće u Tiranu kako bi na „Regionalnom Bootcampu“ kroz treninge i radionice stekli nova znanja i veštine. Pored toga, još jedan tim koji osvoji treće mesto imaće priliku da sa pobedničkim timovima učestvuje u RISE-ovom Regionalnom programu mobilnosti, u okviru kog će se, kroz studijska putovanja u regionu, mladi preduzetnici povezati sa svojim kolegama, istražiti slične koncepte socijalnog preduzetništva i razmeniti lekcije koje su naučili tokom RISE programa. 

RISE – Regionalni inkubator za socijalno preduzetništvo je program podrške mladim socijalnim preduzetnicima i preduzetnicama, koji u Srbiji sprovodi organizacija Smart kolektiv od 2019. godine. RISE program se istovremeno odvija u šest balkanskih zemalja sa ciljem da motivisanim i posvećenim mladim ljudima omogući da svoju ideju razrade i učine region boljim mestom za život. 

Projekat RISE razvija i nadgleda konzorcijum koji čine Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO), GROUPE SOS Pulse, Omladinska mreža jugoistočne Evrope (SEEIN), Institut Francais i francusko-nemačka kancelarija za mlade (OFAJ), a realizuju šest lokalnih inkubatora – Smart Kolektiv (Srbija), IPC Tehnopolis (Crna Gora), ARNO (Severna Makedonija), Balkan Green Foundation ( Kosovo), Nešto više (BIH) i Yunus Social Business (Albanija). RISE sufinansiraju Francuska razvojna agencija (AFD) i Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO). Više o RISE programu.