Beograd, 3. april 2020 – Kompanije Foruma za odgovorno poslovanje do sada su donirale preko 216 miliona dinara za podršku borbi protiv pandemije izazvane virusom COVID-19, a pružale su podršku i na druge načine, poput pružanja besplatnih usluga građanima pogođenih pandemijom, kao i medicinskim i zdravstvenim radnicima.

Novčane donacije državnim organima, pre svega Republičkom fondu zdravstvenog osiguranja, poslale su kompanije Elixir grupa, Telekom Srbija, Banka Intesa, UniCredit Banka i United Group. Koordinisanu akciju nabavke medicinske opreme i paketa za najugroženije porodice koju je pokrenuo UNICEF podržali su Eurobank, Vojvođanska banka, Telenor, Lidl Srbija i Nordeus. Nordeus je takođe pomogao nabavku medicinske opreme putem Fonda B92 i koordinirao napore da podrži Svetsku zdravstvenu organizaciju u promovisanju pravila odgovornog ponašanja tokom pandemije kroz njenu aplikaciju koju globalno koristi preko 200 miliona ljudi. Crowne Plaza, deo Delta Holding grupe, pružao je 150 obroka dnevno zdravstvenom osoblju na klinikama koje su primale pacijente sa dijagnozom COVID-19.

Od početka krize, Forum za odgovorno poslovanje podržava napore svih članica i kompanija van naše mreže da podrže sve pogođene krizom ukazujući na trenutne potrebe, osiguravajući transparentnost u komuniciranju podrške javnosti putem stranice posvećene Covid-19, organizovanjem razmene izazova i naučenih lekcija i mobilizacijom poslovnih lidera da kreiraju odgovarajuće programe koji će se baviti pitanjem postpandemijskih potreba i izazova.