Poslednji MeetUp u okviru RISE programa, održan je u sredu, 31. januara. Sjajni timovi su posvećeno vežbali i usavršavali svoje prezentacije, pripremajući se za nadolazeći Demo Dan, gde će pred žirijem imati priliku da predstave svoje biznis ideje. Dva najinovativnija tima dobiće finansijsku i praktičnu podršku da u „fazi inkubacije“ sprovedu svoju ideju i učine region boljim mestom za život.  

Učesnici programa dobijali su stručno vođstvo i savete od Smart kolektiv tima, kao i od dugogodišnje saradnice Smart kolektiva i mentorke, Sonje Dakić. Tokom januara, timovi su sa našim ekspertima radili na prvim analizama tržišta i daljem razvoju biznis modela.

Na događaju su se pridružili i partneri iz Pulse Balkans i Pulse France. 

UPOZNAJTE POLAZNIKE 4. CIKLUSA RISE PROGRAMA! 

Regionalni inkubator za socijalne preduzetnike već četvrti put za redom sprovodi besplatni program podrške za razvoj ideja socijalnog preduzetništva. Program se istovremeno odvija u šest balkanskih zemalja sa ciljem da motivisanim i posvećenim mladim ljudima omogući da svoju ideju razrade i učine region boljim mestom za život. Tokom 4 meseca „faze ideacije“, šest do osam timova u šest zemalja gradilo je svoju ideju od nule do biznis modela. Na tom putovanju imali su podršku eksperata i mentora, sa kojima će proći kroz sve važne korake u pokretanju socijalnog preduzeća. Nakon toga, biće odabrana dva najbolja tima iz Srbije odnosno ukupno 12 timova iz regiona koji će dobiti dodatnu finansijsku i praktičnu podršku da u „fazi inkubacije“ sprovedu svoju ideju i unaprede razvoj svog poslovanja.         

Projekat RISE su podržali Francuska razvojna agencija (AFD), Evropska unija (EU), Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO), Francusko-nemačka kancelarija za mlade (OFAJ), PULSE (Groupe SOS), Omladinska mreža jugoistočne Evrope (SEEYN), ARNO, Balkan Green Foundation, Nešto Više, Smart Kolektiv, IEC TehnopolisYunus Social Business Balkans. RISE program u Srbiji realizuje se uz podršku Američke ambasade u Beogradu.