Ukoliko imaš između 18 i 35 godina, motivaciju i želju da sa svojim timom utičeš pozitivno na svoju zajednicu, a istovremeno i zarađuješ, RISE je prilika za tebe! 

RISE – Regionalni inkubator za socijalno preduzetništvo je projekat za motivisane i posvećene mlade ljude, koji su spremni da izdvoje vreme za učenje i doprinesu pozitivnim promenama na Zapadnom Balkanu. Naš cilj je da podržimo ideje sa snažnom društvenom misijom koje će region učiniti boljim mestom. Ovaj besplatni program podrške za razvoj ideja socijalnog preduzetništva je tokom protekle dve godine okupio više od 250 mladih nosioca promena, preduzetnika i preduzetnica, a sada i ti možeš da budeš jedan/jedna od njih!Prijave za program otvorene su do 30. oktobra   u 23:59!  Ažurirano 31. oktobra: Rok za prijavljivanje produžen do 6. novembra!

Ako imaš ideju ili inovativno rešenje za novi i bolji pristup obrazovanju, osnaživanju žena, kulturi, ruralnom razvoju, zdravlju ili zaposlenosti u svojoj zajednici, veštine, znanje i iskustvo socijalnog preduzetništva pomoći će ti da rešiš socijalna ili  pitanja zaštite životne sredine koja te posebno interesuju i daće ti priliku da zaradiš dok to radiš!  

RISE program sastoji se od 2 faze – ideacije i inkubacije. Tokom 3 meseca faze ideacije gradićeš svoju ideju od nule do biznis modela. Na tom putovanju imaćeš podršku eksperata i mentora, sa kojima ćeš proći kroz sve važne korake u pokretanju socijalnog preduzeća. Dva najbolja tima iz Srbije odnosno ukupno 12 timova iz regiona, dobiće i dodatnu finansijsku i praktičnu podršku da sprovedu svoju ideju i unaprede razvoj svog poslovanja tokom faze Inkubacije.   

Još uvek se pitaš da li je RISE program prava prilika za tebe? Saznaj šta te sve očekuje na RISE putovanju na RISE INFO SESIJI! 

Ukoliko je RISE mesto na kome želiš da budeš, prijavi svoj tim popunjavanjem formulara na ovom >> LINKU <<. Prijave za program otvorene su do 30. oktobra   u 23:59h ! Ažurirano 31. oktobra: Rok za prijavljivanje produžen do 6. novembra!

Saznaj više o RISE programu, šta očekuje timove na RISE putovanju i kriterijumima za učešće klikom na ovaj >>LINK<< 

Ukoliko imaš neku nedoumicu u vezi sa samim programom ili procesom prijave, budi slobodan/slobodna da nas kontaktiraš na mail: jelena.bogdanov@smartkolektiv.org.  

Više o Smart kolektivu, organizaciji koja sprovodi program u Srbiji, saznaj na našem sajtu.   

Postani deo RISE putovanja i pridruži nam se u stvaranju boljeg društva! 

KO SMO MI? 

Mi predstavljamo grupu od 10 partnera iz Zapadnog Balkana, Nemačke i Francuske koji su u potrazi za mladim ljudima iz regiona baš kao što si ti, koji donose promene i koji će nam pomoći u razvoju socijalnog preduzetništva i boljeg društva.  

Projekat RISE razvija i nadgleda konzorcijum koji čine GROUPE SOS Pulse, Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO), Omladinska mreža jugoistočne Evrope (SEEIN) i francusko-nemačka kancelarija za mlade (OFAJ), a realizuju šest lokalnih inkubatora – Smart Kolektiv, IPC Tehnopolis, ARNO, Balkan Green Foundation, Nešto više i Yunus Social Business. RISE sufinansiraju Francuska razvojna agencija (AFD), Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO) i Evropska unija (EU). Više o RISE programu >> https://www.risewb.org/