Peti i poslednji ovogodišnji masterklas u nizu, održan je u petak, 8. jula u prostorijama Smart kolektiva. 

Ovom prilikom su se predstavnici kompanije Bosis koja je lider za proizvodnju štampane i kaširane kartonske ambalaže i blister kartona i  ujedno jedan od lidera održivog i društveno odgovornog poslovanja u Srbiji, predstavili alumnistima i učesnicima Smart kolektiv programa. Marija Pantelić, menadžerka održivosti u Bosisu, je, zajedno sa članovima svog tima, govorila o tome koji su to mali koraci do uspeha srednjeg preduzeća poput Bosisa, na koji način su donosili odluke koje su im kasnije donele dobre rezultate i kako su se kroz ceo svoj razvojni period od gotovo 40 godina, vodili principima održivosti i trudili se da podrže svoju lokalnu zajednicu.  

Ovo je poslednji od ukupno pet masterklas događaja na kojima vrhunski stručnjaci, top level menadžeri i osnivači uspešnih preduzeća u Srbiji prenosili  savete i iskustva iz svoje bogate poslovne prakse. Ovi događaji su namenjeni mikro, malim i srednjim preduzećima sa pozitivnim društvenim uticajem, učesnicima aktuelnih i prethodnih programa Smart kolektiva. 

Masterklas događaji organizuju se uz podršku Fondacije za otvoreno društvo Srbija, a u okviru projekta Razvoj održive ekonomije.