Forum za odgovorno poslovanje i UniCredit Banka realizovali su događaj za predstavnike malih i srednjih preduzeća, na temu savremenih trendova u odgovornom poslovanju i kako ih pretvoriti u prednost.

Direktor Smart kolektiva i Izvršni direktor Foruma za odgovorno poslovanje, Neven Marinović, predstavnicima preduzeća predstavio je savremene trendove društveno odgovornog poslovanja i naveo da članice Foruma svoj rad već uveliko zasnivaju na ovim principima, i da su spremne da podrže MSP na tom putu.

„Kreditori sve češće, pored finansijske, gledaju i socijalnu i ekološku komponentu projekata, odnosno poslova koje finansiraju. Velike kompanije žele da se uvere da sarađuju sa kvalitetnim partnerima u lancu dobavljača i zbog toga uvode obavezu različitih vidova sertifikacije. To sve, naizgled stvara dodatno opterećenje za mala i srednja preduzeća, ali zapravo može predstavljati veliku prednost za razvoj poslovanja na zdravim, održivim osnovama“, izjavio je gospodin Marinović.

Događaj je realizovan kao deo Projekta za unapređenje okvira za davanje, koji finansira USAID, a sprovodi Koalicija za dobročinstvo, koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac. Koaliciju čine Trag fondacija, Catalyst Balkans, SMART Kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.