U ponedeljak, 4. jula, održan je četvrti po redu masterklas, u prostoru kompanije Coca-Cola HBC Srbija, Academy 24/7. Masterclass na temu “Leadership comes in all shapes and forms” održao je generalni menažer Coca-Cola HBC Srbija i potpredsednik Foruma za odgovorno poslovanje, Svetoslav Atanasov.  

Predstavnici socijalnih preduzeća su ovog puta imali priliku da čuju više o savremenom shvatanju liderstva, a zatim i o važnosti koju odgovorno poslovanje danas ima u biznisu. Gospodin Atanasov se osvrnuo na svoj karijerni put i podelio nekoliko saveta sa prisutnima na temu važnosti postavljanja ciljeva i strateškog planiranja, kako dugoročnog tako i kratkoročnog i značaja prilagođavanja ciljeva i planova kompanije s obzirom na nove društveno-ekonomske faktore i sa njima povezane rizike koje se svakodnevno javljaju ili menjaju. Na predavanju je istakao i značaj učenja i rada na sebi, ali i građenja raznovrsnog tima u kom će svako aktivno doprinositi i donositi novu perspektivu.  

Ovo je četvrti od ukupno pet masterclass događaja na kojima vrhunski stručnjaci, top level menadžeri i osnivači uspešnih preduzeća u Srbiji prenosili  savete i iskustva iz svoje bogate poslovne prakse. Ovi događaji su namenjeni mikro, malim i srednjim preduzećima sa pozitivnim društvenim uticajem, učesnicima aktuelnih i prethodnih programa Smart kolektiva. 

Masterclass događaji organizuju se uz podršku Fondacije za otvoreno društvo Srbija, a u okviru projekta Razvoj održive ekonomije.