Stručni žiri odabrao je 15 finalista iz više od 130 socijalnih preduzeća koja su podnela prijave za takmičenje “Ideja za bolje sutra”. Kliknite ovde za kompletnu listu.

U drugoj fazi takmičenja stručnjaci će raditi sa izabranim preduzećima na razvoju njihovih poslovnih planova koji će ocenjivati Žiri. Na osnovu procene poslovnog plana, socijalne komponente, inovativnosti proizvoda/usluge, preduzetničkog duha i održivosti projekta, Žiri će odabrati 5 do 7 najboljih ideja koje će dobiti grantove u iznosu od 5.000 do 7.000 evra, kao i profesionalnu podršku za dalji razvoj poslovanja.

Uspeh ovog takmičenja potvrđen je velikim brojem aplikacija, od kojih je većina došla iz centralne i severne Srbije, dok se ideje uglavnom odnose na proizvodnju organske hrane, proizvodnju suvenira i inovativnih igračaka za decu, kao i softverski inženjering i informacione tehnologije.

U okviru konkursa “Ideja za bolji bolje sutra”, koju organizuju UniCredit fondacija, Fondacija Ana i Vlade Divac, UniCredit Bank i Smart kolektiv, grantovi u ukupnom iznosu od 40.000 evra biće dodeljeni socijalnim preduzećima.