Treći ciklus programa „Ideja za bolje sutra” otvoren je sa ciljem da stimuliše razvoj socijalnog preduzetništva u Srbiji kroz grantove i tehničku podršku. Ovaj program sprovode Fondacija Ana i Vlade Divac, UniCredit Fondacija, UniCredit Banka i Smart kolektiv.

Sredstva su namenjena jačanju socijalnog preduzetništva kroz podsticanje razvoja ideja za proizvode ili usluge koje mogu doprineti promovisanju pozitivnog imidža Srbije u inostranstvu i povećanju njenog izvoznog potencijala. Za ove grantove dostupan je fond od 40.000 evra, a pojedinačne donacije mogu iznositi do 7.000 evra. Pored finansijske podrške, nagrađena socijalna preduzeća će takođe dobiti pomoć prilikom promocije, mentorsku podršku, pristup poslovnim mrežama i mogućnost da razviju saradnju sa velikim kompanijama.

Svi pravni subjekti koji postupaju po principima socijalnog preduzetništva mogu se prijaviti za ovaj program, kao i sve kompanije koje se bave proizvodnjom ili pružanjem usluga na tržištu na preduzetnički i inovativan način, uz pozitivan uticaj na društvo kao glavni uzrok ekonomskih aktivnosti

Rok za prijavu je 07.07.2017.

Kliknite ovde za više informacija.