Postani deo SIF2019 ekipe – unapredi svoje profesionalne veštine!

Čuo/la si za socijalno preduzetništvo ali nisi siguran/a šta to tačno znači ? Znaš šta znači i baš zato želiš da saznaš što više možeš? Želiš da stekneš iskustvo u organizaciji događaja? Ovo je prilika! Postani deo tima koji će organizovati šesti  po redu Forum socijalnih inovacija. Stekni teorijsko i praktično iskustvo u organizaciji najveće godišnje konferencije o socijalnim inovacijama u zemlji i regionu i poveži se sa ljudima iz Srbije i regiona  koji dele tvoja interesovanja!

Tražimo tim volontera zainteresovanih da se profesionalno usavršavaju, koji će pružati logističku podršku konferenciji i preuzeti niz odgovornih zaduženja.

Forum socijalnih inovacija je najveća regionalna konferencija o socijalnom preduzetništvu i socijalnim inovacijama koja se u maju  održava u Beogradu, šestu godinu za redom.  Ona je mesto susreta organizacija civilnog društva, socijalnih preduzeća, kompanija, investitora, institucija, studenata, mladih preduzetnika i svih onih koji  veruju u solidarnost, proaktivnost i zajedništvo kao recept za pravednije društvo.  Izuzetno bogat programski sadržaj ovogodišnje konferencije obuhvataće panel diskusije stručnjaka i socijalnih preduzetnika , prezentacije primera dobre prakse i radionice za mlade sa ciljem da  zajedno ukažu na potencijale socijalnog preduzetništva da bude pokretač pozitivnih društvenih promena. Forum socijalnih inovacija do sada je posetilo preko 500 lidera iz civilnog, privatnog i javnog sektora, uz učešće više od 80 govornika iz 16 zemalja.

Forum socijalnih inovacija organizuje Smart kolektiv u partnerstvu sa Forumom za odgovorno poslovanje. SIF2019 se održava kao deo Projekta za unapređenje okvira za davanje, koji finansira USAID, a sprovodi Koalicija za dobročinstvo, koju prevodi Fondacija Ana i Vlade Divac. Koaliciju čine Trag Fondacija, Fondacija Katalist, Smart Kolektiv, Srpski Filantropski Forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije. Partneri konferencije su Euclid mreža i Social Impact Award Serbia.

Forum socijalnih inovacija 2019 održaće se 30. i 31. maja  u Muzeju nauke i tehnike u Beogradu.

Za više informacija o prošlogodišnjem SIF-u posetite naš sajt klikom ovde ili pogledajte fotografije na našem Facebook profilu.

Zašto da se prijaviš?

Učešće u organizaciji SIF-a daje ti šansu da otkriješ šta to znači ‘’biznis sa svrhom” i na koji način socijalno preduzetništvo može biti  alat za rešavanje društvenih problema i izazova. Imaćeš mogućnost da se upoznaš i povežeš sa ljudima koji su kreativni, inovativni i željni da svoje iskustvo o socijalnom preduzetništvu podele sa drugima . Pored toga, steći ćeš vredno profesionalno iskustvo u organizaciji događaja, radeći zajedno sa dinamičnim timom stručnjaka sa višegodišnjim iskustvom u ovoj oblasti.

Šta dobijaš?

  • Izabrani volonteri će pred događaj proći radionice na kojima će se upoznati sa konceptom socijalnog preduzetništva. Nakon teorijskog uvoda bavićemo se organizacionim aspektima samog događaja.
  • Imaćeš priliku da sarađuješ sa dinamičnim timom kreativnih ljudi i obogatiš svoje profesionalno iskustvo.
  • Konferenciji će prisustvovati i socijalni preduzetnici iz Srbije i regiona koji su pokretanjem svog poslovanja pokrenuli i promenili svoje zajednice na bolje. Inspiracije i motivacije za tvoje ideje ovde će biti na pretek.
  • Po završetku konferencije dobićeš potvrdu o obavljenom volonterskom angažmanu.

Koja je tvoja uloga?

Volonterske pozicije su hosting, logistika, izveštavanje i komunikacija. Izabrani volonteri će dobiti detaljne brifove o svojoj poziciji.

Važni datumi

  1. Rok za prijavu je 20.maj.
  2. O kandidatima koji će biti pozvani da se priključe timu, biće odlučeno do 24.maja, na osnovu motivacije za učešće.
  3. Info radionica za izabrane volontere će se održati 27.maja i prisustvo je obavezno za sve članove volonterskog tima. Na sastancima će biti dogovorene pozicije i datumi angažovanja volontera.
  4. Datum volontiranja na konferenciji je 30. maj

Kako da se prijaviš?

Ukoliko vidiš sebe kao deo ovogodišnje SIF ekipe i znaš da možeš biti na raspolaganju svih ovih datuma, prijavi se popunjavanjem kratkog formulara.

Za više informacija možeš da nas kontaktiraš putem mejla na office@smartkolektiv.org ili telefonom +381 (0)11 2659 700