14. maj 2016. – Ove godine, više od 1.850 dece i odraslih direktno je osetilo pozitivne ishode osme akcije „Naš Beograd„, fokusirane na razvoj i značaj korporativnog volontiranja. Ambasador SAD, gospodin Kajl Skot, i šef Delegacije EU u Beogradu, gospodin Majkl Devenport, bili su među volonterima koji su renovirali školska dvorišta, učestvovali u inkluzivnim radionicama i družili se sa decom sa posebnim potrebama.
Akcija „Naš Beograd“ okupila je preko 200 volontera iz 12 kompanija članica Foruma za odgovorno posloanje, koji su pomogli poboljšanju lokalnih zajednica širom grada.
U akciji su učestvovale kompanije: Banca Intesa, Coca-Cola Hellenic, Delta Holding, Erste banka, Eurobank, Mercator-S, Meris, Societe Generale Serbia, UniCredit banka Srbija, Vojvođanska banka i Vip mobile. U akciji je učestvovala i Delegacija EU u Republici Srbiji, zajedno sa šefom Delegacije, gospodinom Majklom Devenportom, kao i članovima njihovih porodica, a takođe i Ambasador SAD, gospodin Kajl Skot, zamenik šefa misije, gospodin Gordon Duguid, kao i direktorka misije USAID, gospođa Aza El Abd, i njihove kolege.
Cilj volonterske akcije „Naš Beograd“ je da promoviše korporativno volontiranje i angažovanje u zajednici. „Naš Beograd“ organizuju Smart kolektiv i Forum za odgovorno poslovanje, uz podršku USAID.