19. septembar 2016. – U organizaciji Foruma za odgovorno poslovanje, Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije i Beogradske otvorene škole organizovana je konferencija Pakt za mlade koja je za temu imala jačanje partnerstava za podsticanje zapošljivosti i socijalnog uključivanja mladih, modele i mere za uključivanje mladih na tržište rada, kao i primere i iskustva iz regiona.
Predstavnici javnog i nevladinog sektora, biznis udruženja, organizacija mladih, kao i gosti iz inostranstva diskutovali su o modelima i primerima dobrih praksi za uključivanje mladih na tržište rada i pokušali da definišu preporuke za prevazilaženje problema visoke nezaposlenosti i neaktivnosti među mladima.
Govornica na prvom panelu konferencije bila je i Celia Moore, članica upravnog odbora organizacije CSR Europe.
Konferencija Pakt za mlade deo je Nacionalnog dijaloga za podsticanje zapošljavanja mladih u Srbiji, u okviru koga će 20. i 21. septembra 2016. godine biti održana međunarodna konferencija o srednjem stručnom obrazovanju – Zajednička vizija: Obrazovanje za praktično znanje.
Evropski Pakt za mlade zasniva se na zajedničkim nastojanjima biznis lidera i Evropske Unije da stvore kulturu partnerstva biznisa i obrazovanja kako bi povećali šanse mladim ljudima da pronađu posao. Pakt je inicirala Evropska mreža za društveno odgovorno poslovanje (CSR Europe), kao apel poslovnoj zajednici, socijalnim partnerima, obrazovnim institucijama i drugim zainteresovanim stranama da razviju i učvrste saradnju i podršku u zapošljavanju mladih i socijalnom uključivanju.