5. mart 2016. – Predstavnica Smart kolektiva, Ivana Stančić, učestvovala je u panel diskusiji o socijalnom preduzetništvu u okviru Studentskog privrednog foruma 2016, koji je održan u Privrednoj komori Srbije.
Učesnici panela bili su Nikoleta Kosovac (Liceulice), Ivanka Stamenović (Eko Bag) i Ivana Stančić (Smart Kolektiv i SENS mreža). Panel je moderirao Aleksandar Gračanac, Centar za mala i srednja privredna društva Privredne komore Srbije.
Na panelu se diskutovalo o stanju socijalnog preduzetništva u Srbiji, motivima za pokretanje socijalnih preduzeća i izazovima koja ona imaju u poslovanju. Studenti su pokazali posebno interesovanje za pitanje pravnog okvira u kojima posluju trenutno socijalna preduzeća, kao i potencijal modela socijalnog preduzetništva u Srbiji i Evropi.
Studentski privredni forum jedan je od najznačajnijih projekata Centra za edukaciju i društvenu emancipaciju mladih. Cilj Foruma je da na jednom mestu okupi studente društveno-humanističkih nauka, uspešne privrednike i preduzetnike, kako bi zajedno analizirali privredno stanje u Srbiji i pokušali da daju odgovore na mnogobrojna pitanja koja zaokupljuju pažnju studenata.