CSR & ESG FORUM okupiće 12. decembra eksperte za održivi razvoj i društveno odgovorno poslovanje koji će predstaviti aktuelna rešenja i trendove iz ovih oblasti, dok će naglasak biti na temi različitosti i inkluzije. Na konferenciji će učestvovali vodeći međunarodni i domaći eksperti u ovoj oblasti, među njima i Ivana Joksimović, pomoćnica ministra za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog; Jovana Krivokuća Milovanović, izvršna direktorka, Forum mladih sa invaliditetom; Sonja Konakov Svirčev, menadžerka za društvenu odgovornost, diverzitet i inkluziju, Erste Banka; Tijana Koprivica, direktorka za održivo poslovanje, Delta holding, upraviteljka Delta Fondacije i članica Upravnog odbora Foruma za odgovorno poslovanje i drugi.  

U okviru događaja, Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv proglasiće dobitnika Nagrade za najinkluzivnijeg poslodavca. Nagrada se dodeljuje po prvi put, kompanijama koje su usmerene na stvaranje radnog okruženja u kom svi zaposleni imaju jednake mogućnosti za napredovanje i osećaju se uključeno i prihvaćeno u svim sferama rada. 

Posebna pažnja konferencije biće posvećena trendovima u održivom razvoju i multisektorskim perspektivama. Tokom 10 paralelnih okruglih stolova učesnici će se detaljno baviti ovim temama i razmenjivati dragocena iskustva i uvide.  

I ove godine na CSR & ESG Forumu biće dodeljena priznanja Šampioni održivosti“ za najbolje projekte, kompanijama koje su u svoje poslovanje i strategije održivosti inkorporirale ciljeve održivog razvoja. 

Novitet ovogodišnje konferencije su mladi polaznici edukativnog programa Sustainability Starter“ koji će predstaviti rešenja Sustainability izazova na kojima su brižjivo radili uz podršku mentora iz vodećih kompanija, kao što su implementacija ESG strategije u svakodnevno poslovanje, osmišljavanje kampanje za podizanje svesti o odpadu od hrane, procena održivosti lanca nabavke jedne kompanije i slično. 

Ovogodišnja konferencija „CSR&ESG Forum – Diversity of perspectives realizuje se uz podršku projekta „Posao po meri: Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom“, koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi Forum mladih sa invaliditetom. Ostali partneri na projektu su Caritas Srbije, Fondacija Ana i Vlade Divac, Smart kolektiv i Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom Srbije.       

Konferencija je dodatno podržana od strane platforme „Održivi razvoj za sve“ koji podržavaju vlade Švajcarske i Nemačke, a implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Prijatelji konferencije su Coca Cola HBC Srbija, Ahold Delhaize Serbia i Elixir Group. ESG Pokrovitelj konferencije je Erste banka Novi Sad. Događaj su medijski podržali Bizlife, Održi me, Nova ekonomija, InStore i Daily Green.