Beč, 28-29. Mart 2019. – Smart kolektiv je kao mentorska organizacija učestvovao na SoRi (Socijalna prava za ugrožene grupe) Accelerate Bootcamp-u, u organizaciji Impact Hub Vienna. Bootcamp je deo mentorskog procesa za nevladine organizacije iz regiona Balkana koje su pokrenule svoja socijalna preduzeća i žele dalje da razvijaju svoje kapacitete kroz mentorsku podršku i druge edukativne aktivnosti.

Tokom mentorskih sesija, preduzeća su iskoristila priliku da se ponovo povežu sa svojim lokalnim i međunarodnim mentorima, informišu ih o njihovom napretku i zajednički rade na najvažnijim temama za svoje poslovanje.

Smart Kolektiv mentoriše socijalno preduzetništvo Talk and Talk, mesto za coworking i organizaciju događaja, kao što su medijske konferencije, događaji za zaposlene, treninzi i seminari. Pored visokokvalitetnih usluga, osnovni cilj ovog preduzeća je i zapošljavanje ugroženih grupa i stvaranje dodatnih prihoda za NVO SRH Srbija, koja je i osnovala preduzeće.

Osim mentorskih sesija i edukativnih aktivnosti u oblasti pitch-ovanja, prodaje, poznavanja tržišta, pravljenja poslovnog modela itd., osnivači nekih od najznačajnijih bečkih socijalnih preduzeća su, sa učesnicima događaja, podelili najvažnija iskustva iz svog preduzetničkog putovanja.