Kolašin, 5-6. Oktobar, 2017. – Neven Marinović, direktor Smart kolektiva, bio je jedan od ključnih govornika na dvodnevnoj konferenciji o razvoju socijalnog preduzetništva organizovanoj u Kolašinu, gde je predstavio stanje socijalnog preduzetništva u Srbiji.

Glavni zaključak konferencije je da se adekvatno okruženje za socijalno poduzetništvo u Crnoj Gori može ostvariti samo kroz veću svest o njegovoj važnosti i mogućnostima, uz razvoj mehanizama podrške. Pored toga, istaknuto je da je neophodno konstantno razvijati i promovisati koncept celoživotnog preduzetničkog obrazovanja, kako bi se stvorio kadar koji može efikasno da odgovori na brojne izazove u ovoj oblasti.

Ciljevi ovog događaja su promocija koncepta socijalnog preduzetništva i njegovog značaja za stvaranje novih radnih mesta i socijalno i ekonomsko uključivanje ranjivih grupa, kao i razmena mišljenja i iskustava na ovu temu, te sadašnjih modela dobre prakse u ovoj oblasti iz regiona i Evropske unije.

Konferencija je organizovana u okviru projekta SEEM – Socijalna ekonomija za zapošljavanje u Crnoj Gori, koju implementira Fondacija za razvoj severne Crne Gore – FORS Montenegro u partnerstvu sa Organizacijom Slap iz Hrvatske.