Beograd, 7. decembar 2018. – Ivana Stančić, menadžerka programa Socijalnih inovacija u Smart kolektivu, bila je učesnik međunarodne naučne konferencije FINIZ 2018 u Beogradu. Konferencija okuplja priznate domaće i međunarodne eksperte u oblasti finansijskog izveštavanja, računovodstva i revizije, kao i preduzetništva i primenjene ekonomije uopšte.

Ivana je bila jedan od govornika na panelu  Uloga finansijskog i nefinansijskog izveštavanja u odgovornom poslovanju. Neke od tema o kojima se govorilo na panelu su: finansiranje socijalnih preduzeća u Srbiji, socijalno preduzetništvo kao model ekonomskog osnaživanja mladih ljudi u riziku, kao i pozitivni primeri održivosti socijalnih preduzeća u postojećim zakonskim okvirima. Panel je bio posvećen mladima, te se publika uglavnom sastojala od učenika/studenata srednjih škola i fakulteta.

Pored Ivane Stančić, na panelu su učestvovali još i Vladimir Jovanović iz Erste banke, Miodrag Nedeljković iz Inicijative za razvoj i saradnju (IDC), i Jelena Srnić Nerac iz socijalnog preduzeća Dok Tok.