Bratislava, 20. jun 2018. – Neven Marinović, izvršni direktor Smart kolektiva, učestvovao je na sastanku Savetodavnog odbora Social Impact Award-a (SIA) i na događaju Veštine za zajedničku budućnost.

Učesnici sastanka razgovarali su o postignutim rezultatima, pružili povratne informacije o važnim temama za SIA i postavili ciljeve za budućnost. U narednom periodu, primarni fokus Savetodavnog odbora biće na izgradnji regionalnih klastera, uspostavljanju održive finansijske/partnerske baze, kao i aktiviranja i podrške alumnijima.

Nakon sastanka usledio je događaj Veštine za zajedničku budućnost, posvećenom izgradnji partnerstava u kojem su učestvovali Međunarodni Višegradski fond i Social Impact Award. Zajedno sa predstavnicima drugih relevantnih organizacija čija misija je da uvode socijalne inovacije, gospodin Marinović govorio je o razvoju lidera i veštinama koje će omogućiti održivu budućnost u periodu dubokih društvenih promena.

Social Impact Award, koji je osnovan 2009. godine, vodi programe edukacije i inkubacije u više od 20 zemalja Evrope, Afrike i Azije kako bi podržao socijalne preduzetnike u ranoj fazi da razviju i  implementiraju inovativna poslovna rešenja za rešavanje najvažnijih društvenih izazova našeg vremena.