Početak projekta Geen Kick koji ima za cilj da poveća uticaj civilnog društva u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori na zakonodavstvo u oblasti dekarbonizacije i ublažavanja posledica klimatskih promena, obeležen je potpisivanjem ugovora o partnerstvu i dvodnevnim radnim sastankom u Tuzli.  

Domaćini iz Centra za razvoj i podršku (CRP) ugostili su 6 – 7. februara predstavnike Smart kolektiva i Fondacije za razvoj sjevera Crne Gore – FORS Montenegro, kako bi potpisali ugovore o partnerstvu i zajednički isplanirali dalje aktivnosti na projektu. Tom prilikom, Ina Salihović, stručnjak za klimatske promene iz CRP-a, održala je stručnu prezentaciju kako bi predstavila proces izrade Akcionih planova održivog razvoja energetike i prilagođavanja klimatskim promenama (SECAP) i sve elemente koje ovi strateški dokumenti treba da sadrže 

Kroz razvoj kapaciteta, poboljšanje saradnje organizacija civilnog društva sa jedinicama lokalne samouprave i kampanju regionalne GEAR mreže, ovaj trogodišnji projekat posvećen je sistemskom ublažavanju posledica klimatskih promena u ove tri zemlje regiona. Glavne aktivnosti na projektu uključuju treninge za organizacije civilnog društva, kampanju podizanja svesti i participativni proces izrade SECAP-a. 

Projekat se realizuje u partnerstvu sa organizacijama Centar za razvoj i podršku iz Bosne i Hercegovine i Fondacija za razvoj sjevera Crne Gore – FORS Montenegro i deo je Evropske klimatske inicijative (EUKI) Nemačkog federalnog ministarstva ekonomskih poslova i klimatske akcije (BMWK).