Novi Sad, 6. decembar – Biznis forum „Moj biznis u globalnom selu 2019“ okupio je oko 200 učesnika iz malih i srednjih preduzeća sa vrhunskim i svetski poznatim i lokalnim stručnjacima iz oblasti ekonomije i poslovanja. Forum ima za cilj da podrži preduzetnike pružanjem kvalitetnog i adekvatnog obrazovanja u različitim fazama poslovnog razvoja, tako da preduzetnici mogu lako da prevaziđu probleme i prepreke tokom sopstvenog razvojnog puta, od ideje do realizacije. Forum je obuhvatio niz tema – definisanje poslovne ideje, razvoj, finansiranje, važnost umrežavanja, brendiranje proizvoda, usluga, sve do marketinga.

Posebna tema ovog foruma bila je društveno odgovorno poslovanje i empatija u poslovanju i rukovođenju, a sesiju su vodili Smart Kolektiv i Forum za odgovorno poslovanje. Tokom ove sesije učesnici su imali priliku da razgovaraju o tome zašto i kako preduzeća treba da budu odgovorna i kako da svojim poslovanjem daju doprinos UN Ciljevima održivog razvoja.

Učesnici Biznis foruma bili iz sektora malog i srednjeg biznisa, kojima su relevantne informacije, znanja i veštine preneli vrhunski stručnjaci, svetski poznati stručnjaci iz oblasti ekonomije i inovativne poslovne politike. Biznis forum organizuju Best Brand Friendy i NVO „Putevima preduzetništva“, koji kao partneri zajednički organizuju seriju događaja usmerenih na razvoj preduzetništva u Srbiji.