Tbilisi, 6. – 10. novembar 2018.  – Neven Marinović, direktor Smart kolektiva, učestvovao je na Social Impact Award Samitu 2018 u Gruziji, gde je doprineo radu Savetodavnog odbora SIA i kroz razne aktivnosti u okviru događaja podelio znanje, iskustvo i ekspertizu sa više od 150 mladih socijalnih inovatora iz više od 20 zemalja Evrope, Afrike i Azije.

Kao mentor u okviru brzih sesija sa pobednicima SIA takmičenja, gospodin Marinović je dao komenatare o predloženim poslovnim idejama koje su, u poslednjem danu događaja, predstavljene drugim partnerima koji su, s druge strane, među sobom delili globalne prakse iz svoje oblasti. Istovremeno, državni koordinatori Social Impact Award-a odabrali su svog predstavnika u Savetodavnom odboru SIA.

Zvanični deo SIA Samita 2018 zaključen je svečanom zatvaranjem, u okviru kojeg je održana završna panel diskusija na kojoj je gospodin Marinović, zajedno sa drugim partnerima i stručnjacima, davao vredne savjete mladim inovatorima o tome kako da učine svoje preduzetničko putovanje uspešnim. Samit je završen Global Village-om, gde je svaka od zemalja predstavila svoju kulturu, hranu, piće i igre kako bi podelila i pokazala bogatu raznolikost SIA globalne zajednice.

SIA Samit je okupljanje svih impact preduzeča koji su osvojili nagradu za društveni uticaj u 2018. godini: Visoko inovativni društveni pokreti koji izazivaju postojeće stanje u oblastima kao što su migracija, zdravstvo, obrazovanje ili klimatske promene. Osim toga, SIA Samit služi i kao najbolje mesto za sastajanje vodećih međunarodnih i nacionalnih organizacija koje pomeraju granice socijalnog preduzetništva i osnaživanja mladih u cilju rešavanja najvažnijih izazova našeg vremena.