London, 31. januar, 2018. – Neven Marinović, Izvršni Direktor Smart kolektiva, predsedavao je sastankom Upravnog odbora Euclid mreže, po prvi put otkako je izabran na poziciju direktora ove organizacije.

Neke od najznačajnijih tema o kojima se govorilo na sastanku su organizacione promene koje se dešavaju usled preseljenja sedišta Euclid mreže iz Londona u Hag, kao posledice Brexita i planovima za organizaciju Euclid Samita, događaja posvećenom razmeni novih znanja i iskustava iz oblasti društvenog uticaja koji će se održati 11. i 12. aprila u Hagu. Pored toga bilo je reči i o pravcima daljeg strateškog razvoja mreže, ali i ulozi članova odbora u promociji njenih ciljeva.

Pored gospodina Marinovića, sastanku su prisustvovali i Pat Armstrong, izvršni direktor Udruženja načelnika Škotskih dobrovoljnih organizacija (ACOSVO), Velika Britanija; Helena Gata, predsednica – ESLIDER, Portugal; Angels Guiteras Mestres, direktor ABD, Španija; Truls Neubeck, izvršni direktor IDEELL ARENA Švedska; Riccardo Rè, generalni direktor Adelante Dolmen i Welfare Milano socijalnih preduzeća (nominovanih od strane organizacije Consorzio SiS), Italija i Primoz Šporar, predsednik Udruženja privatnih institucija, Slovenija.