30. septembar 2016. – Dugogodišnja saradnja Smart koletkiva sa Banca Intesa nastavljena je i ove godine i kroz organizovanje Volonterskih dana Banca Intesa. Banca Intesa godinama unazad podstiče korporativno volontiranje svojih zaposlenih u okviru programa Intesa od srca. Ove godine zaposleni Banke volontiraju četiri vikenda za redom u četiri različita grada.
Prva volonterska akcija održana je u Novom Sadu 24. septembra u Školi za osnovno i srednje obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju i osoba sa invaliditetom „Milan Petrović“, a druga 1. oktobra u Kragujevcu u Školi za osnovno i srednje obrazovanje „Vukašin Marković“, gde su volonteri uređivali dvorišta škola. Naredne dve akcije održaće se 8. oktobra u Nišu u Dom za nezbrinutu decu „Duško Radović“ i 15. oktobra u Beogradu, u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj.
Smart kolektiv ima dugogodišnje iskustvo u organizovanju korporativnih volonterskih akcija. Od 2008. godine u saradnji sa Forumom za odgovorno poslovanje organizuje i realizuje i veliku godišnju volontersku akciju „Naš Beograd“.