Sombor, 30. septembar  – U četvrtak, 30. septembra 2021. godine u Somboru, Forum za odgovorno poslovanje i Smart Kolektiv održali su radionicu o doprinosu poslovnog sektora realizaciji ciljeva održivog razvoja za predstavnike lokalnih preduzeća.

Radionica  je bila namenjena preduzećima koja žele da se informišu o prilikama za unapređenje poslovanja koje donosi talas održivosti iniciran Agendom 2030. Učesnici su mogli da čuju šta velike kompanije rade u ovoj oblasti i kako kroz dalji zajednički rad u okviru Platforme „Održivi razvoj za sve“ mogu da unaprede svoje poslovanje i doprinesu lokalnoj zajednici.  O održivom poslovanju na ovom događaju govorili su Neven Marinović, izvršni direktor Foruma za odgovorno poslovanje i Milica Mišković, menadžerka CSR programa u Smart kolektivu.

Radionicu su organizovali Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv, u saradnji sa Globalnim dogovorom Ujedinjenih nacija u Srbiji, a u okviru Platforme „Održivi razvoj za sve“ koji podržavaju Vlade Švajcarske i Nemačke, a sprovodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u okviru projekta Reforma javnih finansija – Agenda 2030.