Sjajni učesnici RISE programa provode vreme sa našim stručnim timom i rade na razvoju svojih biznis ideja! Kroz upotrebu biznis model canvas alata, osam timova ozbiljno je zakoračilo ka ostvarivanju svojih preduzetničkih snova. Takođe su istraživali i precizirali probleme koje rešavaju u zajednici, kako bi definisali socijalnu misiju preduzeća. 

Sticanje znanja i alata 

Kroz kombinaciju inspirativnih predavanja, interaktivnih radionica i ličnih konsultacija, učesnici programa su stekli dragocena znanja i korisne alate za realizaciju svojih ideja. Ovaj program pruža neophodne resurse i podršku kako bi preduzetnici mogli da ostvare svoje poslovne ambicije. 

Socijalna misija  

Rajzeri su posvetili vreme istraživanju i preciziranju problema koje rešavaju u zajednici. Kroz ovaj proces, definisali su svoju socijalnu misiju preduzeća, postavljajući temelje za održivu i pozitivnu promenu u društvu. 

Iskustva uspešnih preduzetnica 

Program je takođe pružio priliku učesnicima da čuju iskustva i naučene lekcije od uspešnih socijalnih preduzetnica. Anica Spasov, iz Udruženja Naša kuća, Katarina Ejdus, Women on the Way i Nataša Niškanović,, Nitna udruženje podelile su svoje priče, motivišući Rajzere da nastave ka ostvarenju svojih ciljeva.  

Regionalni inkubator za socijalne preduzetnike već četvrti put za redom sprovodi besplatni program podrške za razvoj ideja socijalnog preduzetništva. Program se istovremeno odvija u šest balkanskih zemalja sa ciljem da motivisanim i posvećenim mladim ljudima omogući da svoju ideju razrade i učine region boljim mestom za život. Tokom 4 meseca „faze ideacije“, šest do osam timova u šest zemalja gradiće svoju ideju od nule do biznis modela. Na tom putovanju imaće podršku eksperata i mentora, sa kojima će proći kroz sve važne korake u pokretanju socijalnog preduzeća. Nakon toga, biće odabrana dva najbolja tima iz Srbije odnosno ukupno 12 timova iz regiona koji će dobiti dodatnu finansijsku i praktičnu podršku da u „fazi inkubacije“ sprovedu svoju ideju i unaprede razvoj svog poslovanja.       

Smart kolektiv, organizacija koja sprovodi RISE program u Srbiji, zahvaljuje svima koji su izdvojili vreme da promisle kako bi mogli da doprinesu svojoj zajednici. Sve ideje koje su stigle su pametne, inovativne i vredne i uprkos nemogućnosti da sve koji su se prijavili uključimo u program, ohrabrujemo ih da nastave sa svojim solidarnim namerama.     

Projekat RISE su podržali Francuska razvojna agencija (AFD), Evropska unija (EU), Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO), francusko-nemačka kancelarija za mlade (OFAJ), PULSE (Groupe SOS), Omladinska mreža jugoistočne Evrope (SEEYN), ARNO, Balkan Green Foundation, Nešto više, Smart kolektiv, IPC Tehnopolis i Yunus Social Business. RISE program u Srbiji realizuje se uz podršku Američke ambasade u Beogradu.