Zoom, 7. april 2021 – Smart Kolektiv je organizovao onlajn radionicu sa predstavnicima relevantnih OCD i Privredne komore Srbije sa ciljem dobijanja povratne informacije o prvom nacrtu Studije o mogućnostima za razvoj zelene ekonomije u regionu koja se razvija u okviru projekta „GEAR – Zelena ekonomija za razvoj regiona“. Autori studije Sonja Vuković iz Udruženja Slap i Dražen Šimleša sa Instituta Ivo Pilar / ZMAG razgovarali su sa učesnicima o prvom nacrtu studije i prikupili set preporuka za unapređenja u oblasti razvoja zelene ekonomije u Srbiji.

U drugoj polovini radionice učesnici su učestvovali u procesu akcionog planiranja kako bi predložili konkretne korake za sprovođenje preporuka. Akcioni plan i preporuke biće predstavljeni relevantnim akterima na regionalnoj konferenciji o ulozi civilnog društva u razvoju zelene ekonomije, koja će biti organizovana od 8. do 11. juna 2021. godine.

Radionica je organizovana u okviru regionalnog projekta „GEAR – Zelena ekonomija za regionalni razvoj“, koji finansira Evropska unija u okviru Programa podrške civilnom društvu i medijima 2016-2017. Projekat sprovodi FORS Montenegro u partnerstvu sa Smart Kolektivom iz Srbije, Centrom za razvoj i podršku iz Bosne i Hercegovine, EKO Svest iz Severne Makedonije, EDEN Centrom iz Albanije i Udruženjem Slap iz Hrvatske.