Pokret Buy Social Europe B2B pokrenuo je program podrške za menadžere u korporacijama na temu socijalnih, održivih i odgovornih nabavki. Ovaj program koji će voditi stručnjaci iz Yunus Social Business-a, Social Enterprise UK-a i Euclid Network-a, uključuje ekskluzivan online kurs, mentorstvo koje je prilagođeno specifičnim zahtevima, kao  i pristup informacijama o najboljim praksama. 

Program podrške socijalnim nabavkama namenjen je menadžerima u oblasti nabavke i održivosti koji žele da steknu dodatna znanja vezana za socijalne nabavke i socijalno preduzetništvo. Bez obzira da li će tek početi da se bave socijalnim nabavkama ili su već aktivno uključeni u njih, uz podršku iskusnih menadžera i mentora, učesnici programa produbiće svoja znanja iz ove oblasti.  

Ekskluzivan online kurs 

Kurs o socijalnim, odgovornim i održivim nabavkama uključuje video materijale, kvizove i alate, koji su podeljeni u 10 modula. 

Modul 1: Uvod u socijalne, odgovorne i održive nabavke
Modul 2: Strateški značaj socijalnih, odgovornih i održivih nabavki
Modul 3: Prednosti socijalnih, odgovornih i održivih nabavki
Modul 4: Upoznavanje socijalnih preduzeća
Modul 5: Kreiranje strategije socijalnih, odgovornih i održivih nabavki
Modul 6: Odabir i evaluacija socijalnih preduzeća
Modul 7: Izrada procesa socijalnih, odgovornih i održivih nabavki
Modul 8: Rast uz dobavljače
Modul 9: Merenje i komunikacija uticaja
Modul 10: Korporativne socijalne inovacije 

Pristup kursu je besplatan i potrebno je maksimalno 3 sata da se završi svih 10 modula. 

Program mentorstva  

Menadžeri koji se već bave socijalnim, održivim i odgovornim nabavkama i žele da prošire svoja znanja, biće upareni sa nekim od najiskusnijih lidera socijalne nabavke u Evropi, koji su deo mreže Buy Social Europe B2B. 

Program mentorstva će koordinisati Social Enterprise UK i uključivaće sledeće korake: 

  • Procena potreba i izazova; 
  • Uparivanje sa relevantnim i iskusnim profesionalcima iz oblasti socijalnih nabavki koji će mentorski raditi sa učesnicima. Ukoliko je moguće, mentori će biti iz sličnih industrija i geografskih područja kao učesnici; 
  • Kvartalni razgovori sa mentorima u trajanju od 1 sata.  

Pristup najboljim praksama i iskustvima 

Učesnici će dobiti 40 studija slučaja uspešne saradnje između socijalnih preduzeća i kompanija, koje pokrivaju različite zemlje i industrije. 

Prijavljivanje se vrši popunjavanjem onlajn formulara 

Više informacija: https://bit.ly/corporate-support-program-social-procurement

Za dodatna pitanja potrebno je poslati e-mail na: unusualpartners@yunussb.com 

O Buy Social Europe B2B: 

Buy Social Europe B2B osnažuje socijalna preduzeća i preduzeća primarno orijentisana na profit da se međusobno pronađu i ostvare održiva trgovinska partnerstva kako bi se pokret socijalnih nabavki u Evropi podigao na viši nivo. Ova transnacionalna inicijativa je sufinansirana od strane Evropske komisije i SAP-a, i okuplja 23 partnera iz 17 zemalja, uključujući i Smart kolektiv.