Proglašeni dobitnici nagrade za najinkluzivnijeg poslodavca

Home|Aktuelnosti, Događaji, Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom, FOP, Projekti, Razvoj CSR|Proglašeni dobitnici nagrade za najinkluzivnijeg poslodavca

Proglašeni dobitnici nagrade za najinkluzivnijeg poslodavca

2023-12-27T10:43:11+00:0013 децембра, 2023|

Forum za odgovorno poslovanje, Smart Kolektiv i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) ove godine su prvi put dodelili Nagradu za najinkluzivnijeg poslodavca i to kompanijama koje su usmerene na stvaranje radnog okruženja u kom svi zaposleni imaju jednake mogućnosti za napredovanje i osećaju se uključeno i prihvaćeno u svim sferama rada. Glavna nagrada za strateški pristup, implementirane prakse, partnerstvo i liderstvo pripala je kompaniji Delhaize Serbia. IKEA Srbija dobila jespecijalno priznanje za strateški pristup razvoju raznolikosti, ravnopravnosti i inkluzije u radnom okruženju, dok je specijalno priznanje za liderstvo i partnerstvo pripalo kompaniji Delta holding.

„U našoj kompaniji koja angažuje oko 13,000 saradnika , koja ima više od 500 maloprodajnih objekata kroz koje prođe svakodnevno više od pola milliona ljudi, ne postoji dimenzija različitosti koja nije deo naše svakodnevnice. Trudimo se da budemo 100 posto inkluzivni, da 100 posto reflektujemo tržište i da budemo 100 posto radon izbalansirani“, izjavio je Marko Babić, potpredsednik za ljudske resurse i organizacioni razvoj u Delhaize Serbia i dodao da je u toj kompaniji 50 posto žena zaposleno na direktorskim pozicijama i da svakodnevno angažuju više od 250 osoba sa invaliditetom: „Kreirali smo ambijent gde se svaki glas čuje, da tradicionalno marginalizovane grupe mogu da učestvuju i gde svako može da napreduje“.

Go to Top