Beograd, 4. jun 2019. – Forum za odgovorno poslovanje i Coca-Cola HBC Srbija su prošle nedelje na Forumu socijalnih inovacija, dodelili nagradu pobedničkom projektu u okviru raspisanog Konkursa za podršku najboljem omladinskom projektu, usmerenom na poboljšanje poslovnih veština kod mladih.

Glavnu nagradu od 100.000 RSD za realizaciju i pripremu inovativnog podkasta za mlade dobilo je neformalno udruženje „Autodidakt Club” iz Niša, a predstavnice kluba su gimnazijalke i studentkinje koje su pre pola godine odlučile da pokrenu svoj projekat namenjen mladima, koji ima za cilj da im približi neformalno obrazovanje, razmene, volonterizam i aktivizam. Oformile su zajednicu na društvenim mrežama pod nazivom Autodidact Club putem koje dele svoja iskustva sa razmena i volontiranja, i podstiču aktivnu razmenu znanja kroz primere i savete iz domena rada u timu, javnog nastupa, preduzetništva i interkulturalnosti.

Podršku u proizvodima kompanije Coca-Cola HBC Srbija za organizaciju događaja opisanih u predlogu projekta osvojili su: „Vršnjačko mentorstvo – Studentska akcija!“, Neformalna grupa studenata i „Vizija“, „Neformalna grupa mladih”.