16. mart 2016. – Direktor Smart kolektiva Neven Marinović imao je čast da predstavi rad Smart kolektiva Princu od Velsa, tokom posete Njegovog Kraljevskog Visočanstva i Njenog Kraljevskog Visočanstva, Vojvotkinje od Kornvola, ove nedelje, u dizajn inkubatoru Nova Iskra.
U skladu sa svojom misijom povezivanja biznisa i društva, Smart kolektiv je predstavio proizvode različitih mladih i socijalnih preduzetnika iz Srbije i predstavio biznis lidere aktivne u saradnji sa zajednicom.
Predstavnici kompanija članica Foruma za odgovorno poslovanje, gospoda Stephen Fish (EY Srbija) i Aleksandar Milojković (GlaxoSmithKline), imali su priliku da razmene mišljenja sa NJKV o stanju srpske ekonomije i odgovornim poslovnim praksama njihovih kompanija.
Princ od Velsa je pokazao veliko interesovanje i za proizvode koje su predstavili ulične novine Liceulice, Naša kuća, KEC MNRO, Supernatural, SOFI, DajDaj, i Omladinski centar Vega. Svi proizvodi su upakovani u još jedan proizvod socijalnog preduzetništva – Dobru Torbu – i uručeni Princu Čarlsu kao poklon prilikom njegovog polaska.
Smart kolektiv je učestvovao u ovom susretu na poziv Ambasade Velike Britanije u Beogradu, koja je podržala program Biznis mladih Srbije u 2015. godini. Smart kolektiv je takođe i dugoročni partner Prinčeve mreže za odgovorno poslovanje, Business in the Community, kao i Youth Business International, koju je Princ podržavao do 2015. godine.
Tokom ovog susreta, čiji je domaćin bio Ministar prosvete Srbije gospodin Srđan Verbić, NJKV je takođe upoznat i sa radom Nove Iskre i British Council-a Srbija.