Beograd, 15. maj 2019. – Pozivamo sve zainteresovane studente i mlade ljude da se prijave na Dizajn za socijalne inovacije: Design thinking radionicu za razvoj inovativnih rešenjau okviru SIF2019 programa. Design thinking je kreativna metoda za osmišljavanje inovativnih rešenja u biznisu, tehnologijama kao i u rešavanju društvenih problema ili izazova. Specifičnost ove metode jeste u tome što je usmerena na pronalaženje mogućnosti umesto prepreka i stavljanje ljudskih potreba u centar kreativnog procesa. Design Thinking je metoda koja se veoma brzo širi i prihvaćena je kao nova filozofija nalaženja rešenja u mnogim vodećim kompanijama, univerzitetima, organizacijama civilnog društva.

Radionica u trajanju od 3 sata sastoji se od teorijskog dela i grupnog rada u kome će se praktično primenjivati znanja stečena u prvom delu.  Nakon početnog upoznavanja prisutnih sa konceptom i koracima design thinking-a,  učesnici će imati priliku da koristeći ovu metodu osmisle potencijalna rešenja za neki od društvenih problema koje odaberu. U tome će im pomoći alumnisti Social Impact Award takmičenja, najvećeg omladinskog edukativnog takmičenja o socijalnom preduzetništvu.

Moderator radionice je Deniz Hoti, osnivač organizacije Connecting Pančevo i Social Design Solution. Deniz Hoti je nagrađivani socijalni dizajner, preduzetnik, omladinski lider i konsultant u oblastima javnog zagovaranja, društvenih inovacija i prikupljanja sredstava, sa više od 9 godina iskustva u civilnom sektoru u Srbiji. Nagrađivani je ekspert za dizajniranje edukativnog programa „Kad porastem biću…“. Znanja o Design thinking-u je sticao kroz praktično i teorijsko iskustvo. Ima je prilike da zajedno sa design thinking praktičarima širom Srbije, regiona, Evrope i sveta unapredi svoju DT eksperizu učeći je u Beogradu, Madridu, Budimpešti, Podgorici, Beču i Berlinu (HPI Institut za Design thinking), u periodu od 2015. godine pa do danas.

Radionica je namenjena mladima do 30 godina. Maksimalan broj učesnika na radionici je 30.

Rok za prijave na radionicu je 28. maj. Radionica će biti održana 30.maja u Staklenoj galeriji u Muzeju nauke i tehnike, u periodu od 10h do 12:30h.

Formular za prijavu možete naći klikom ovde.

Za sva dodatna pitanja kontaktirajte kancelariju Smart kolektiva na office@smartkolektiv.org ili putem telefona +381 11 2659 700.

Radionica je organizovana u partnerstvu sa Social Impact Award Serbia, u okviru programa na Forumu socijalnih inovacija 2019.