Smart kolektiv je raspisao poziv za obuku na temu Mogućnosti uvođenja principa zelene ekonomije u javne politike i strateške planove koja ce se odrzati 21. i 22. juna putem Zoom platforme.

Obuka je namenjena predstavnicima javne uprave i lokalne samouprave i relevantnih javnih institucija, kao i predstavnicima organizacija civilnog društva iz Srbije.

Prvog dana obuka traje od 10h do 14h, i učesnici će imati priliku da se upoznaju sa Studijom o mogućnostima razvoja zelene ekonomije u regionu, Evropskim zelenim planom odnosno Zelenom agendom za Zapadni Balkan, kao i sa novim globalnim momentumom za razvoj zelene ekonomije. Drugi dan obuke traje od 11h do 14h i posvećen je zelenoj ekonomiji u kontekstu novog pregovaračkog okvira za članstvo u EU kao i pregovaračkom poglavlju 27 i izazovima za uvođenje zelene ekonomije u Srbiji.

Agendu obuke možete pogledati OVDE.

Svi zainteresovani mogu popuniti prijavu za učešće na obuci najkasnije do 17. juna 2021. putem prijavnog formulara na linku: https://forms.gle/ZroiQBMTrf24FCMP6

Broj učesnika je ograničen.

Obuku organizuje Smart kolektiv u okviru projekta GEAR – Zelena ekonomija za razvoj regiona koji ima za cilj povećanje aktivnosti i uticaja organizacija civilnog društva iz Srbije, Crne Gore, BiH, Severne Makedonije i Albanije u zaštiti životne sredine kroz umrežavanje, jačanje kapaciteta i promovisanje zelene ekonomije. Projekat se realizuje u partnerstvu sa organizacijama FORS Montenegro iz Crne Gore, Centar za razvoj i podršku iz BiH, EKO Svest iz Severne Makedonije, EDEN Centar iz Albanije i udruženjem Slap iz Hrvatske. Projekat finansira Evropska unija u okviru Programa podrške civilnom društvu i medijima za 2016-2017.