Proaktivan/a si? Zanima te tema socijalnog preduzetništva? Želiš da stekneš iskustvo u organizaciji događaja? Želiš da stekneš nova i značajna poznanstva?

Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) – projekat Podsticanje zapošljavanja mladih i Smart kolektiv te pozivaju da se pridružiš našem organizacionom timu koji je zadužen za ovogodišnju konferenciju Dan socijalnih preduzeća: podsticanje zapošljavanja mladih kroz socijalno preduzetništvo posvećenu socijalnom preduzetništvu, koja će biti održana 16. oktobra u Kombank Dvorani.

Tražimo tim volontera zainteresovanih da se profesionalno usavršavaju, koji će pružiti logističku podršku konferenciji i preuzeti niz odgovornih zaduženja.

O čemu se radi?

Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ i Smart kolektiv organizuju konferenciju o socijalnom preduzetništvu i podsticanju zapošljavanja mladih u Srbiji, koja će se održati 16. oktobra u Beogradu. Na konferenciji će biti predstavljeni prvi rezultati programa za podsticanje zapošljavanja mladih, u kom učestvuje 21 socijalno preduzeće iz Srbije. Pored dosadašnjih rezultata, biće predstavljeni i najveći izazovi sa kojima se socijalna preduzeća svakodnevno susreću, a učesnici konferencije će imati priliku da se uključe u diskusiju o rešenjima za prevazilaženje ovih izazova. Socijalna preduzeća koja su deo projekta Podsticanje zapošljavanja mladih će predstaviti rad svojih preduzeća i svoje proizvode u okviru Grada socijalnog preduzetništva. Konferencija okuplja predstavnike iz javnog, civilnog i privatnog sektora, sa ciljem da zajedno dođu do potencijalnih rešenja na izazove socijalnih preduzetnika. Pored glavnog dela programa, učesnici će prisustvovati i proglašenju pobednika u okviru programa Social Impact Award, u kom su mladi društveni inovatori učestvovali sa svojim idejama za bolje društvo.

Zašto da se prijaviš?
Kao deo našeg tima imaćeš priliku da naučiš više o socijalnom preduzetništvu, zašto je ono važno i kakvo je trenutno stanje u Srbiji. Pored toga, steći ćeš vredno profesionalno iskustvo u organizaciji događaja, radeći zajedno sa dinamičnim timom stručnjaka sa višegodišnjim iskustvom u ovoj oblasti.

Šta dobijaš?
– Izabrani volonteri će pred događaj proći radionice na kojima će se upoznati sa konceptom socijalnog preduzetništva. Nakon teorijskog uvoda bavićemo se organizacionim aspektima samog događaja.
– Imaćeš priliku da sarađuješ sa dinamičnim timom kreativnih ljudi i obogatiš svoje profesionalno iskustvo.
– Po završetku nudimo potvrdu o obavljenom volonterskom angažmanu.

Koja je tvoja uloga?
Volonterske pozicije su hosting, logistika, izveštavanje i komunikacija. Izabrani volonteri će dobiti detaljne brifove o svojoj poziciji.

Važni datumi
1. Rok za prijavu je 5. oktobar
2. O kandidatima koji će biti pozvani da se priključe timu, biće odlučeno najkasnije do 8. oktobra, na osnovu motivacije za učešće.
3. Info radionica za izabrane volontere će se održati 10.oktobra i prisustvo je obavezno za sve članove volonterskog tima. Na sastancima će biti dogovorene pozicije i datumi angažovanja volontera.
4. Datum održavanja konferencije je 16. oktobar

Kako da se prijaviš?
Ukoliko želiš da stekneš novo volontersko iskustvo i znaš da možeš biti na raspolaganju svih ovih datuma, prijavi se popunjavanjem ovog kratkog formulara.

Za sva dodatna pitanja ili nejasnoće, možete kontaktirati kancelariju Smart kolektiva putem maila na tamara@smartkolektiv.org ili putem telefona 011/2659700