Završni događaj Programa za održive biznise održaće se 12. oktobra kada će predstavnici preduzeća sa jakim društvenim i/ili ekološkim uticajem  predstaviti svoje biznis planove  Savetodavnom odboru Smart impakt fonda, našim partnerima i donatorima. Nakon događaja Savetodavni odbor doneće odluku o jednom ili dva preduzeća koja će ostvariti beskamatnu pozajmicu u vrednosti do 50.000,00 EUR. 

Ovim događajem zatvara se drugi ciklus Programa za održive biznise tokom kog su, u prethodnih 6 meseci, učesnici vredno radili na strategiji razvoja biznisa i pripremi za impakt investicije. 

Njihova preduzeća doprinose rešavanju različitih društvenih problema – od ekoloških do problema zapošljivosti osoba sa invaliditetom – Upoznajte ih!   

Program za održive biznise deo je petogodišnje strategije i programa Smart Impakt Fond – Fond za razvoj održive ekonomije. Fond nastoji da pruži dugoročnu stručnu i finansijsku podršku preduzećima u različitim fazama razvoja i da na taj način doprinese razvoju ekonomije sa pozitivnim društvenim uticajem. Program će do 2024. godine investirati oko pola miliona evra u inicijative i preduzeća koja doprinose održivim i pozitivnim promenama u svojim zajednicama.   

Program za održive biznise se sprovodi zahvaljujući podršci: EFSE  Preduzetničke akademije, Fondacije za otvoreno društvo i Balkanskog fonda za demokratiju Nemačkog Maršalovog fonda SAD i Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu.   

Smart Impakt Fond je 2019. godine pokrenuo Smart kolektiv uz podršku EVPA – Evropske Asocijacije za preduzetničku filantropiju i Projekta za unapređenje okvira za davanje, koji je bio finansiran od strane USAID-a, a koji je sprovela Koalicija za dobročinstvo koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac.