Ukoliko imaš između 18 i 35 godina, motivaciju i želju da sa svojim timom utičeš pozitivno na svoju zajednicu, a istovremeno i zarađuješ, RISE je prilika za tebe!   

RISE – Regionalni inkubator za socijalno preduzetništvo je projekat za motivisane i posvećene mlade ljude, koji su spremni da izdvoje vreme za učenje i doprinesu pozitivnim promenama na Zapadnom Balkanu. Naš cilj je da podržimo ideje sa snažnom društvenom misijom koje će region učiniti boljim mestom. Ovaj besplatni program podrške za razvoj ideja socijalnog preduzetništva je tokom protekle tri godine okupio više od 350 mladih nosioca promena, preduzetnika i preduzetnica, a sada i ti možeš da budeš jedan/jedna od njih!

Prijave za program su otvorene do 30. septembra u 23:59!   

Ažurirano 1. oktobra: Konkurs je produžen do 8. oktobra u 23.59č. 

Ako imaš ideju ili inovativno rešenje za novi i bolji pristup obrazovanju, osnaživanju žena, kulturi, ruralnom razvoju, zdravlju ili zaposlenosti u svojoj zajednici, veštine, znanje i iskustvo socijalnog preduzetništva pomoći će ti da rešiš socijalna ili  pitanja zaštite životne sredine koja te posebno interesuju i daće ti priliku da zaradiš dok to radiš!   

RISE program sastoji se od 2 faze – ideacije i inkubacije. Tokom 4 meseca faze ideacije gradićeš svoju ideju od nule do biznis modela. Na tom putovanju imaćeš podršku eksperata i mentora, sa kojima ćeš proći kroz sve važne korake u pokretanju socijalnog preduzeća. 

Dva najbolja tima iz Srbije odnosno ukupno 12 timova iz regiona, dobiće i dodatnu finansijsku i praktičnu podršku da sprovedu svoju ideju i unaprede razvoj svog poslovanja tokom faze Inkubacije.    

PRIJAVLJIVANJE

Ukoliko je RISE mesto na kome želiš da budeš, prijavi svoj tim popunjavanjem formulara na ovom >> LINKU <<.

INFO SESIJA

Kako bismo ti olakšali proces prijave, pozivamo te da nam se pridružiš na INFO sesiji koja će se održati onlajn 18. septembra u 18č i koja ima za cilj da odgovori na sva dodatna pitanja i nedoumice u vezi sa samim programom i procesom prijave. Za prisustvo na INFO sesiji potrebno je da popuniš onlajn formular na ovom LINKU.

DODATNE INFORMACIJE

Saznaj više o RISE-u, šta očekuje timove na RISE putovanju i kriterijumima za učešće klikom na ovaj >>LINK << 

Ukoliko imaš još neku nedoumicu u vezi sa samim programom ili procesom prijave, budi slobodna/ slobodan da nas kontaktiraš na mail: jelena.bogdanov@smartkolektiv.org.   

Više o Smart kolektivu, organizaciji koja sprovodi program u Srbiji, saznaj na našem sajtu.    

Neka tvoja ideja postane stvarnost!   

 

KO SMO MI?   

Mi predstavljamo grupu od 10 partnera iz Zapadnog Balkana, Nemačke i Francuske koji su u potrazi za mladim ljudima iz regiona baš kao što si ti, koji donose promene i koji će nam pomoći u razvoju socijalnog preduzetništva i boljeg društva.   

Ovaj projekat su podržali Francuska razvojna agencija (AFD), Evropska unija (EU), Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO), francusko-nemačka kancelarija za mlade (OFAJ), PULSE (Groupe SOS), Omladinska mreža jugoistočne Evrope (SEEIN), ARNO, Balkan Green Foundation, Nešto više, Smart kolektiv, IPC Tehnopolis i Yunus Social Business. Više o RISE programu >> https://www.risewb.org/ .